Butternutissa on ihanan pehmeä, omalaatuinen maku, joka muodostaa keiton muiden ainesten kanssa aikalailla täydellisen liiton. Mainiot makuvivahteensa tähän yhteiseen soppaan tuovat butternutin lisäksi lempeänluonteikas kookosmaito, moni-ilmeinen curry ja pehmeän tulinen cayenne.
Kookoksen sävyttämä kurpitsakeitto
1 myski- eli butternut-kurpitsa1 keskikokoinen sipuli
(vähän valkosipulia)
1/2 - 1 tl curryä
ripaus cayennepippuria
3 - 4 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
Halkaise kurpitsa kahtia. Kaavi lusikalla pois siemenet ja niiden ympärillä oleva pehmeä malto, ota siemenet talteen. Poista kurpitsanpuolikkaista kuori veitsen avulla (ole varovainen, kuori on aika kovaa). Paloittele kurpitsanmalto pienehköiksi paloiksi.
Pilko sipuli hienoksi. Kuumenna kattilassa hieman ruokaöljyä ja kuullota siinä sipulisilppu kera mausteiden. Lisää kurpitsanpalat ja kasvisliemi. Keitä 10-15 min, kunnes kurpitsanpalat ovat pehmenneet. Soseuta keitto, lisää kookosmaito, kuumenna keitto lähes kiehuvaksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Ihana butternutsoppa vie kielen mennessään. |
Kurpitsansiemenet voi paahtaa pannulla ja tarjota keiton kanssa.
Myskikurpitsa on totta tosiaan kurpitsoista mahtavimman makuinen (minunkin mielestäni), siitä saa tosi herkullisia ruokia! Yksi kikka kuorimiseen, jonka olen bongannut ihan peruskokulun kotitalouskirjasta: siivuta puolikkaat kurpitsat ensin siivuikisi ja kuori vasta sitten, niin homma on helpompi.
VastaaPoistaTaidanpa inspiroitua tästä ohjeestasi niin, että testaan tällaista keittoa!
Kiitos Perho, kuulostaa hyvältä tuo kuorimisniksi, eipä olisi tullut mieleen. Täytyypä kokeilla. Näin nämä niksit vaihtuvat!
PoistaSuosittelen testaamaan keittoa, jos nuo maut, kookos ja curry miellyttävät :)