tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kesähyvää!

Saatiin maistaa kiertävältä kalakauppiaalta kiinnostavaa erikoisuutta, valkosipulilla maustettua kylmäsavulohta.

Ensimmäinen reaktio oli pieni epäluulo, mutta kun sen ylitti, olikin makuyhdistelmä todella toimiva! Kaksi aika voimakasta makua, jotka muodostavat yhdessä mainion liiton.

Melkein olisi voinut ostaa tätä herkkua - mutta, hinta oli suolainen 37 e/kg. Niinpä kävelimme lähikauppaan, ostimme paketin kylmäsavulohta noin puoleen hintaan tästä. Kotona kaivettiin ensimmäinen oma valkosipuli maasta ja raastettiin tuoretta valkosipulia kalan sekaan.

Maku oli kerrassaan mainio, suorastaan parempi kuin kalakauppiaalla, sorry hänelle. Veikkaisin, että tämä oli ennen muuta tuoreen, hyvän valkosipulin ansiota. Tämä on loistava kesäherkku uusien perunoiden kaveriksi!

Etelän maissahan valkosipulia käytetään yleisesti kypsennetyn kalan kaverina, se sopii hyvin niinkin.

Päälle päätteeksi tehtiin kesän ensimmäinen mustikkaherkku, näin alkajaisiksi vähän parempi sellainen valkosuklaineen. Suunnilleen tällä ohjeella, paitsi että tein sen nopeaan ja aina niin toimivaan keksipohjaan ja käytin täytteessä vaniljatuorejuustoa (ja vähensin sokerin määrää). Njam!

Joko sinä olet päässyt maistamaan mustikkapiirakkaa?


5 kommenttia :

  1. Yksinkertaiset jutut voivat joskus olla kaikkein parhaimpia. Yksi parhaimpia ruokamuistojani on eräillä silakkamarkkinoilla myydyt räiskälerullat, joiden täytteenä oli lohta ja jotain mahtavaa valkosipulikastiketta. Muistelen sitä vieläkin kaiholla. =) Herkullisen näköinen mustikkaherkku! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullista. Mustikkaherkku vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Meillä päin ei vielä ole mustikoita poimittavaksi. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. KesäKukka, olen vallan samaa mieltä, yksinkertaisimmat ovat usein parhaita! Kiitos tuosta hyvästä räiskälerullavinkistä, meninpä saman tien ostamaan ainekset kaupasta :) Laitoimme vain täytteet tortillalätyn sisään.
    Mustikkakakku oli kieltämättä aika herkkua...

    VastaaPoista
  4. Oih, valkosipulinen kylmäsavukala. Heti herahti vesi kielelle, sitä pitää kokeilla... Jos en olisi tänään leiponut mansikkakakkua, niin voisin kokeilla tuota mustikkaherkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Mansikkakakkukin on ihan varmasti namia :) Mustikka-aika kun on vasta alkamaisillaan, niin vieläpä sitä kerkiää leipomaan monet mustikkaherkutkin!

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!