keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kasvimaalla heinäkuun puolivälissä

Melkoisen hitaanpuoleista on ollut tänä kesänä kasvien kasvu. Siinäkin mielessä harvinainen vuosi, ettei tunnu olevan oikein mitään kasvia, joka erityisesti olisi hyötynyt vallinneesta säätilasta. Yleensä löytyy aina joku kasvi, joka kukoistaa harvinaisen rehevänä.

Sitten on myös muutamia kasveja, jotka ovat tänä vuonna itäneet jostain syystä erittäin huonosti (tilli, herneet) tai ei lainkaan (punajuuri). Kasvihuone on ollut tänä vuonna pelastus, siellä tomaatit ja muut viihtyvät.
No, eivätköhän nämäkin tästä kuitenkin vartu syötävään kuntoon syksyyn mennessä. Tosin järkytyksekseni huomasin, että kauppoihin oli juuri tullut myyntiin ensimmäiset krysanteemit, ne ovat minulle aina niin syksyn merkki, niiden väritkin ovat kovin syyssävyisiä. Krysanteemi hankitaan sitten, kun mikään kesäkukka ei enää kuki! Vielä ei halua ajatellakaan syksyn tuloa, tulis nyt se kesä ensin ;)

Ei maar, eilen ja tänäänhän näyttääkin olevan yllättävän kaunista ja lämmintä, paljon parempaa kuin säätiedotus lupasikaan :)


Perunamaa on juuri mullattu toiseen kertaan, ja sipulitkin pääsivät rikkaruohoistaan. Kaalit ovat turvassa harsonsa alla, kuvissa se ei ole niin kaunis näky. Jossain vaiheessa voisin pistää kuvaa siitäkin, mitä tuolta harson alta löytyy.

Viereisessä kuvassa olevat juurisellerit ja purjot saivat vähän heinäkatetta tyvelleen.5 kommenttia :

 1. Kyllä ikävän hitaasti kaikki kasvaa, perunatkin ovat juuri ja juuri nousseet meiilä maasta :\

  VastaaPoista
 2. Meillä Itä-Suomessa ainakin kosteutta riittää. Lämpöä on ollut 12 - 14 astetta koko kesän (yksi päivä oli lämmin).

  VastaaPoista
 3. Enkulin käsityöt, olen kuullut Itä-Suomessa vallinneesta kylmydestä, jonain päivänä oli Joensuussa kuulemma kokonaista 9 astetta - heinäkuussa! Kunhan ei vain tule kovin aikaisin hallaa, joka tekisi selvää lopustakin sadosta. Tällaistakohan on ollut joskus kato- ja nälänhätävuosina?

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, melkein kaikki kasvit kasvatuslaatikoissa ovat kitukasvuisia. Ainoan poikkeuksen tekee palsternakka, se näyttää rehottavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, löytyipä siis yksi tästä kesästä pitävä kasvi :) Palsternakkaa minulla ei olekaan kasvamassa, tänä kesänä olisi siis kannattanut keskittyä sen kasvattamiseen!
   Nämä pari, ainakin meilläpäin lämpimämpää päivää, ovat pistäneet mukavasti vauhtia kasveihin. Mutta lisää tällaista saisi tulla, nyt näyttää sää taas jo heikommalta :(

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!