maanantai 12. toukokuuta 2014

Viimeistä juuriselleriä viedään

Ihan pakko oli ottaa kuva, kun kellarista löytyi vielä tähän aikaan aivan täydellinen viimekesäinen juuriselleri, tämä olikin sitten viimeinen. Aika sopivasti ovat riittäneet, mutta nyt joutuu kyllä jonkun aikaa odottamaan uusia.

Juuriselleri on lempikasviksiani. Se on hyvää ihan sellaisenaankin, mutta parhaimmillaan uunissa paahdettuna tai ihanassa Waldorfin salaatissa, mihin tämäkin selleri päätyi.

Tässäpä vielä kertaukseksi erinomaisen waldorfin salaatin salaisuus yhdestä aiemmasta postauksestani:

Sain sieltä (Rav. Pompier) hauskan idean waldorfin salaattiin, jota usein tykkäämme syödä. Tähän mennessä olen raastanut siihen juurisellerin ja omenan, mutta tässä salaatissa olikin isompia sattumia, toimi oikein hyvin. Sen sellerin voisi vaikka rouhia jonkinlaisiksi pieniksi kuutioiksi ja omenan jättää kunnon palasiksi.  

2 kommenttia :

 1. ihana juuriselleri! Kerrotko blogissa sen kasvattamisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kaija, oikein hyvä ajatus, kiva, että tulee toiveita aiheista! Juurisellerikirjoitusta ei blogissani vielä ole, mutta voisin sellaisen hyvin tehdäkin, ja myös muistakin kasveista!
   Tällä hetkellä minulla on tuoreena bloggarina lähinnä runsaudenpulaa, valmiina on kymmeniä eri juttuja, jotka odottavat julkaisuaan. Kun ei sitä viitsi päivässä kuitenkaan useampaa postausta laittaa ;)
   Olennaisinta sellerinkasvatuksessa on, että aloittaa taimikasvatuksen aikaisin, helmi-maaliskuussa. Juuriselleri tarvitsee myös kohtuupaljon lannoitusta. Tällaisessa jutussani on pieni maininta juurisellereistä: http://parastapuutarhasta.blogspot.fi/2014/04/mita-kuuluu-taimille.html

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!