maanantai 26. toukokuuta 2014

Täydennystä perennapenkkiin

Pari vuotta sitten perustettu uusi perennapenkki kaipaisi vielä täydennystä. Penkki on puolivarjoisalla paikalla.

Paikoilleen istutettuina ovat vanhasta penkistä siirretyt kuunliljat, kotkansiipi-saniaiset, kevätvuohenjuuret, akileijat, muutama päivänlilja ja punatähkä, esikkoja sekä lempiperennani iki-ihanat auringontähdet ja siperiankurjenmiekat.

Tämä etuala kaipaisi vielä vähän täydennystä, pernennapenkki
jatkuu myös vielä molemmille sivuille. Toistaiseksi olen täyttänyt
edustaa kuunliljoilla, kun en ole parempaakaan keksinyt ;)
Penkissä kasvaa myös nuori kirsikkapuu (kuvassa keskellä, kukki muuten jo tänä keväänä muutamalla kukalla :) ja kirsikan juurella tänä keväänä istuttamani neljä pensasmustikkaa.

Penkki kaipaisi kuitenkin vielä täydennykseksi ja kukkaloistoa lisäämään jotain pienehköjä, pitkään kukkivia kasveja.

Perennat eivät ole oikein olleet minun juttuni. Olen huomannut, että minua on jopa tökkinyt tuo perenna ihan sananakin. Se kun ei mielestäni ole sanana mitenkään erityisen kaunis ja houkutteleva (terveisiä vaan äidille, joka muistanee tämän!).


Olen nyt hiukan katsellut kaupassa joitain kasveja ja miettinyt, kannattaisiko penkkiin istuttaa vielä ehkä kuolan- tai vuoripioni, kenties isokaunosilmää, tulikellukkaa tai sinisilmiötä? Olisiko hyviä vinkkejä??

Isokaunosilmä vaikuttaisi lupaavalta!

4 kommenttia :

 1. Olisiko jokin maanpeitekasvi sopiva? Tiarella, ajuruoho, lemmikit, orvokit, kurjenpolvi tai jokin angervo? Tein juuri itse ison uuden istutusalueen sekä aurinkoon, puolivarjoon että varjoon. Samalla alueella on noita kaikkia ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Satu, kuulostavat hyviltä ehdotuksilta! Täytyypä tutkia näitä. Tiarella on näistä sellainen, mistä en ole koskaan kuullutkaan!

   Poista
 2. Kuolanpioni on tosi kestävä ja tuottaa itäviä siemeniä. Tulikellukkaan mieltyvät myös hillakuoriaiset. Ostin kerran tulikukkaa, mutta hävitin pois, kun olis pitänyt torjuntaa käyttää hillakuoriaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hyvistä vinkeistä! Kuolanpioni kuulostaa siltä, että sellainen täytyy kyllä hankkia! Ja hyvä kun varoitit noista hillakuoriaisista. Tuohon tuholaiseen en ole vielä törmännytkään, enkä välittäisi yhdestäkään uudesta tuholaistuttavuudesta. Siis tulikellukalle ei.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!