lauantai 13. helmikuuta 2016

Pienestä se ilo irtoaa!

On taas se aika vuodesta kun tulee vilkuiltua vähän väliä mustaa mullan pintaa taimipoteissa - nousisiko tuosta kohtaa jotain, tai olisiko tuossa pienenpieni taimenalku, vai kuvittelenko vain?

Jokainen maasta esiin ponnistava pieni tuoksuherneen tai purjon taimi, jonka kykenee juuri ja juuri paljaalla silmällä erottamaan, on tässä vaiheessa suuri ihme ja ihastuksen aihe.

Pian ovat kylvövuorossa ensimmäiset tomaatit, joita odotankin nyt innolla.

Viime vuona tuli hankittua Ruotsista puutarhamessuilta monia, monia uudenlaisia tomaattilajikkeita :) Ja sitten vielä päälle vanhat tutut lajikkeet.

Pienet hajuherneen alut ovat juuri päässet
ponnistamaan mullan pintaan.
Myös tuo kurkkumeloni kuvan alalaidassa on mielenkiintoinen uutuus. En edes oikein tiedä, milloin se kannattaisi kylvää, varmaan aika pian!

15 kommenttia :

 1. Taitaa olla samanlaiset harrastukset lähes kaikilla puutarhaihmisillä tähän vuodenaikaan. Vielä on hieman pöytätilaa jäljellä, mutta ei varmaan kauaa. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä taitaa olla, kummasti pöydät täyttyvät :)
   Oikein mukavaa ystävänpäivää sinulle!

   Poista
 2. Ihanin näky keväällä: mullasta pilkistävä pieni taimen alku:)
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin maatuska, oikein hyvää ystävänpäivää sinulle!

   Poista
 3. Ihan parasta näin keväisin, pienen pieni vihertävä alku mullassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, miten niin pieni voikaan olla jotenkin niin voimmaannuttava!

   Poista
 4. Haha, ihan naurattaa välillä, kun niitä taimipotteja pitää käydä katsomassa ainakin kolme kertaa päivässä, jos joku olisi alkanut kasvamaan... Mietinkin tänään, että pitäisi laittaa purjo aluilleen, mutta koulin niin paljon muita taimia, että pesin loppuillaksi kädet mullasta. Ehkä huomenna! :)

  Ihanan näköinen muuten tuo juovikas oranssi tomaatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minuakin, kolme tarkistuskertaa päivässä on ihan minimi! Noi tomaatit näyttää tosiaan toinen toistaan houkuttelevammilta, siksipä niitä tuli haalittua niin monta sorttia.
   Tuossa keskellä on myös hauska vihreä tomaatti, nimeltään green envy. Sen pitäisi oleman niin hyvä, että nimensä mukaisesti tekee muut kateellisiksi ;)

   Poista
 5. Chilit ole kylvänyt jo tammikuun alussa. Nyt kyttäilen, koska niitä pääsen koulimaan. Kasvavat niin hitaasti!
  Tomaatteja en laitakkaan kovin paljon itse, ajattelin ostaa taimia. Ikkunalautatila on niin rajallinen.
  Toi Green Envy on hyvä, minulla oli sitä viime vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheaa! Meinasin unohtaa toivottaa Hyvää Ystävänpäivää! =D

   Poista
  2. Kiitos marketta, eipä tuo ystävänpäivätoivotuksen puute niin vakavaa ;) Itse olen tosi huono kaikenlaisten erityispäivien muistamisessa :) Mutta siis, oikein hyvää Ystävänpäivää sinulle myös!
   Ja kiva kuulla Green Envystä, mielenkiinnolla odotan niitä!

   Poista
 6. Voi, pitäiskö toomaatitkin jo pistää multiin? Vai riippuuko tomaatin kylvöaika siitä, onko kasvihuonetta? Mulla ne tulevat ruukkuihin terassille ja kokeilen muutamaa tällä kertaa myös palstalla ihan avomaalla. Kylvettynä mulla on vasta chiliä, artisokkaa ja selleriä. Kovasti kyllä jo polttelee seuraavat siemenpussit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kumman polttelevia noi pienet pussukat :) Ei tomaatilla vielä kovin kiire ole, vähän riippuu siitäkin, millaiset kasvatustilat sisällä on. Ja myös tomaattilajikekin vaikuttaa, onko hitaanpuoleinen vai nopeampi tuottamaan satoa. Amppelimalliset kirsikkatomaatit ainakin kasvavat kovin hitaasti, ne on hyvä kylvää ensimmäisten joukossa. Muut tomaatit voi kyllä kylvää vielä hyvin helmikuun lopulla - maaliskuun alkupuolellakin.

   Poista
 7. Mulla oli viime vuonna tuota vihreää tomaattia, ne oli hyviä, mutta mulla ei tullut paljon satoa, kun en tajunnut siirtää ajoissa isompaan purkkiin :/ onnea istutuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva kuulla. Kovasti mielenkiinnolla odotankin juuri tuota vihreää lajiketta!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!