keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Maa-artisokkakausi jatkuu :)

Maa-artisokka sopii hyvin risottoon.
Kerroin tuossa vähän aikaa sitten, kuinka kokeilin maa-artisokan tunkemista pizzan täytteeksi - ja se olikin vallan onnistunut kokeilu.

Seuraavaksi maa-artisokka päätyi risottoon. Lisäsin pienet maa-artisokanpalat (ja sipulia) kuullotusvaiheessa pannulle risottoriisin joukkoon.

Kääntelin aineksia pannulla aikansa, kunnes riisit olivat sopivan läpikuultavia - samalla varoen, etteivät riisit päässeet "kärähtämään".

Sitten sekaan vuoron perään kasvislientä ja valkoviiniä, aina sitä mukaa kun neste ehtii imeytyä riisin joukkoon. Lopuksi vielä kunnon kourallinen parmesanraastetta.

Tähän ruokalajiin tulikin nyt käytettyä viime kesän viimeiset maa-artisokat, mikä pikkuisen harmittaa, loppuivat nyt tällä kertaa aivan kesken. Näin ei ole päässyt käymään vielä koskaan aiemmin. Nyt ei ole mahdollisuutta uusiin ruokakokeiluihin niiden kanssa ennen kuin vasta ensi kesänä.

Onko sinulla kokemuksia maa-artisokan käytöstä?

6 kommenttia :

 1. Kyllä, olen paistanut maa-artisokkia uunissa. Olen vain pessyt ja maustanut ne ensin. Viime kesänä yritin blogini kautta tarjota kukkurallista kottikärryllistä maa-artisokkia, mutta kukaan ei tarvinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa-artisokka on kyllä mukavan monikäyttöinen, ja niin helppo kasvatettava. Sinulla onkin tullut runsas sato, harmi kun ei löytynyt noille ottajaa!

   Poista
 2. Vau, maa-artisokkarisotto kuulostaa taivaallisen hyvältä. Kokeiltava ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 3. Slurp - kylläpäs kuulosti houkuttelevalta reseptiltä. Nyt vaan kun olisi niitä maa-artisokkia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jori, joo hitsi, maa-artisokkia taitaa olla kaupoissakin aika heikosti.
   Mutta risotto on kyllä mukavan muunneltavaa, oikein herkullista kasvisrisottoa olen tehnyt myös parsasta (ihan vielä ei ole sen aika...) ja näin talvella ihanasta butternut-kurpitsasta. Sekin sopi risottoon oikein hyvin! Ja tietysti sienet, jos niitä sattuu löytymään varastosta.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!