Maa-artisokka sopii hyvin risottoon. |
Seuraavaksi maa-artisokka päätyi risottoon. Lisäsin pienet maa-artisokanpalat (ja sipulia) kuullotusvaiheessa pannulle risottoriisin joukkoon.
Kääntelin aineksia pannulla aikansa, kunnes riisit olivat sopivan läpikuultavia - samalla varoen, etteivät riisit päässeet "kärähtämään".
Sitten sekaan vuoron perään kasvislientä ja valkoviiniä, aina sitä mukaa kun neste ehtii imeytyä riisin joukkoon. Lopuksi vielä kunnon kourallinen parmesanraastetta.
Tähän ruokalajiin tulikin nyt käytettyä viime kesän viimeiset maa-artisokat, mikä pikkuisen harmittaa, loppuivat nyt tällä kertaa aivan kesken. Näin ei ole päässyt käymään vielä koskaan aiemmin. Nyt ei ole mahdollisuutta uusiin ruokakokeiluihin niiden kanssa ennen kuin vasta ensi kesänä.
Onko sinulla kokemuksia maa-artisokan käytöstä?
Kyllä, olen paistanut maa-artisokkia uunissa. Olen vain pessyt ja maustanut ne ensin. Viime kesänä yritin blogini kautta tarjota kukkurallista kottikärryllistä maa-artisokkia, mutta kukaan ei tarvinnut.
VastaaPoistaMaa-artisokka on kyllä mukavan monikäyttöinen, ja niin helppo kasvatettava. Sinulla onkin tullut runsas sato, harmi kun ei löytynyt noille ottajaa!
PoistaVau, maa-artisokkarisotto kuulostaa taivaallisen hyvältä. Kokeiltava ehdottomasti :)
VastaaPoistaKyllä kannattaa kokeilla!
PoistaSlurp - kylläpäs kuulosti houkuttelevalta reseptiltä. Nyt vaan kun olisi niitä maa-artisokkia =)
VastaaPoistaKiitos jori, joo hitsi, maa-artisokkia taitaa olla kaupoissakin aika heikosti.
PoistaMutta risotto on kyllä mukavan muunneltavaa, oikein herkullista kasvisrisottoa olen tehnyt myös parsasta (ihan vielä ei ole sen aika...) ja näin talvella ihanasta butternut-kurpitsasta. Sekin sopi risottoon oikein hyvin! Ja tietysti sienet, jos niitä sattuu löytymään varastosta.