torstai 18. helmikuuta 2016

Pieni puutarhablogiseikkailu naapurimaahan

Kuvat Nordiska Trädgårdar -messuilta 2015.
Minulle harva asia on netissä niin virkistävää kuin käynti kurkkaamassa muutamia läntisen naapurimaamme puutarhablogeja.

Jos jonkin maan puutarhatyyli on erityisesti mieleeni, niin se on Ruotsin. Maanläheistä, kaunista, jotenkin yksinkertaista ja harmonista. Paljon käsittelemättömiä luonnonmateriaaleja; puuta, sinkkiä, pellavaa, juuttia...

Kolme ruotsalaista lempiblogiani ovat Isan ihana Isas Trädgård, sundbybergiläisen puutarha-ammattilaisen Lindan Uterummet-blogi sekä skånelaisen Annikan viehättävä Naturliga Ting-blogi. Ai että, miten ihastuttavia juttuja noissa oli nytkin, varsinkin tuossa Uterummet-blogissa :) Linkit näihin löytyvät myös blogini oikean laidan linkkilistan alaosasta.

Samalla kun vierailee näissä blogeissa viihtymässä, tulee myös vähän virkistettyä turhan ruostunutta ruotsinkielentaitoa. Ja vaikkei niin kieltä ymmärtäisikään, aina voi ihastella upeita kuvia.

Blogeista löytyy myös kivoja vinkkejä kiinnostaviin ruotsalaisiin puutarhakohteisiin ja muihin paikkoihin. Näitä lukiessa tulee aina niin ikävä Ruotsiin!

Näissä on vielä sekin hauska puoli, että kun Ruotsissa kasvukausi on ainakin kuukauden verran edellä siitä mitä meillä, niin blogien kautta pääsee jo vähän etukäteen kurkistamaan, mitä meilläkin on pian tulossa!

Näiden lempiblogieni lisäksi naapurista löytyy toki monta muutakin mielenkiintoista blogia. Tästä osoitteesta löytyy hyvä kymmennen kärkiblogin kokoelma ja tästä iso valikoima erilaisia puutarhablogeja.

Vaikka kovasti polttelisi, niin tänä keväänä en taida lähteä käymään ihanilla Nordiska Trädgårdar -messuilla Tukholmassa, joilla kävin viime keväänä.

Mutta jospa vaikka kesällä pääsisi jälleen kerran vähän Ruotsiin kiertelemään :)

8 kommenttia :

 1. Onpas ihania kuvia :) täytyy itsekkin tutustua tuon läntisen naapurin blogeihin jossain kohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kannattaa tutustua! Myös ruotsalaiset puutarhalehdet on mielestäni ihan parhaita - ja niiden lehtien nettisivut, vaikkapa tämä: http://www.alltomtradgard.se/

   Poista
 2. ihanat kuvat. Ihan sormet syyhyää, että pääsisisi puutarhaan mylläämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityöt! Onneksi puutarhakausi on edessäpäin, kohtapa sinne taas päästään :)

   Poista
 3. Kylläpäs on kauniit kuvat. Olisi kyllä kiva päästä käymään tuollaisilla messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä aivan mahtava kokemus, ylitti kaikki odotukseni :) Kannattaa lähteä, jos vain mahdollistuu!

   Poista
 4. Kiitti blogivinkeistä!

  Viime vuonna kävin ekaa kertaa Virossa, Turin kukkamarkkinoilla. Tänä keväänä olen menossa sinne uudestaan. Olisi kiva käydä myös Ruotsissa ja Englannissakin puutarhatapahtumissa. Töistä on vaan niin pirun vaikeaa saada lomaa! =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se pitäisi päästä joka kevät joku pieni puutarhareissu tekemään! Näistä naapurimaistakin löytyy tosiaan paljon mielenkiintoista, kävin itsekin muutama vuosi sitten Turissa, mukava reissu. Hyvää matkaa sinulle :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!