Teki mieli tehdä pizzaa vähän uusin ja kasvisvoittoisemmin aineksin perinteisten kinkkujen, tonnikalojen ja muiden sijaan. Ja toisaalta, myös hyödyntää oman puutarhan satoa.
Idea lähti alunperin liikkeelle siitä, että nautin Pääkaupungissa käydessäni pizzaa, johon oli laitettu kerrassaan mainion makuista intialaisittain maustettua maa-artisokkaa. Jännä, ihana makuelämys.
Vielä juustoraastetta päälle ja uuniiin. |
Toka yrittämällä maa-artisokkamössön lopputulos oli toivottu. |
Tässä kävi kuitenkin yllättäin niin, että vaikka kuinka keittelin, eivät artisokanpalat soseutuneet laisinkaan, vaan pysyivät ihan kokonaisina palasina. Epäilen, että keittoliemessä olleella etikalla saattoi olla tässä osansa (tai suolalla?).
Niinpä tein vielä uuden kokeilun; keitin artisokkia ensin pelkässä vähässä vedessä niin, että ne pehmenivät, lisäilin samaiset mausteainekset sen jälkeen ja jatkoin keittämistä vielä hetkisen. Tämä toimi paremmin.
Maa-artisokkaseoksen lisäksi laitoin täytteeseen omia härkäpapuja - ja sitten vielä säilöttyä munakoisoa kaupan purkista.
Ja pizzan lähtökohtana oli tietysti aiemmin ylistämäni valkoinen pizza.
No, eipä ole tullut mieleen käyttää maa-artisokkaa pizzaan!
VastaaPoistaOlen ihastunut tekemään tortillalätyistä pikapizzoja. Heitän kyllä melkein aina sen iänikuisen tonnikalan siihen päälle. Kasvikset olisivat kyllä kiva täytevaihtoehto!
Eipä ois tullut itsellekään ihan ekana mieleen, mutta yllättävän hyvin toimi!
PoistaTuo pikapizzakin on mainio idea :)
Ei yhtään hassummalta kuulosta ja näyttääkin hyvältä. Samaa sanon kuin Marketta eli ei ole tullut minulle mieleen käyttää maa-artisokkaa pizzassa. Ehkä on aika kokeilulle.
VastaaPoistaKyllä tosiaan maistui, kannattaa kokeilla! Tosin myös nuo härkäpavut olivat tosi herkullisia, näyttävätkin niin mukavilta väriläiskiltä pizzassa :)
PoistaKuulostaa herkulliselta! Ja eipä ole irsellä käynyt mielessä maa-artisokan käyttö pizzassa. Täytyy laittaa tämäkin juttu korvan taakse odottamaan seuraavaa satokautta!
VastaaPoistaJoo maa-artisokka on kyllä mukavan monikäyttöinen ja helppo kasvattaa. Meillä on tullut käytettyä niitä nyt ensimmäistä kertaa siinä määrin, että pääsivät loppumaan kesken kaiken, ei auta kuin odottaa ensi kesää.
PoistaSeuraavassakin postauksessani tulee olemaan vinkki samaisen kasviksen käyttöön.
Näyttipä herkulliselta :)
VastaaPoista