sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Pöljän pottuja ja parsakaalia


Tiedätkö, mikä on pöljän peruna? Se on se, kun perunat pääsevät syystä tai toisesta kasvamaan vähän yli-isoiksi. Syynä voi olla vähän vääränlainen lannoitus tai se, että perunat on istutettu hiukan turhan harvaan. No, eihän tuo sinänsä ole millään lailla isommin haitallista. Pari pottua voi riittää koko perheelle ;)

Meillä noita pöljän pottuja syntyy lähes itsestään, sillä varhaisperunalajikkeemme Bariman mukulat kasvavat hyvin nopeasti jättimäisiksi, ellei niitä kaikkia kerkiä syödä pieninä.

Omat parsakaalit kattilassa sulassa sovussa
kaupan kukkakaalien kanssa. 


Pottujen kaveriksi sai jo keiteltyä kesän ensimmäistä parsakaalia. Parsakaalit vaikuttavat nyt oikein hyviltä, sateeton sää sopii niille tässä vaiheessa mainiosti. Jos on yhtä aikaa lämmintä ja kovin sateista, alkavat parsakaalin kukinnot helposti pilaantua.

T'ämä harson alla tuholaisilta suojassa kasvanut
jättikyssäkaali on halkaisijaltaan jo ainakin 15 cm. 


Myös jättikyssäkaalit ovat kehittyneet tänä kesänä harvinaisen nopeasti, ovat jo tällä hetkellä aika hervottoman kokoisia. Se on vähän ongelma sikäli, että olen yleensä korjannut jättikyssäkaalit vasta myöhään syksyllä ja säilönyt ne kellariin. Tässä vaiheessa kellariin ei vielä voi säilöä mitään, enkä ole varma, voiko noita jättiläisiä pitää maassa vielä kuinka pitkään, mahtavatkohan nuo kasvaa vielä lisää?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!