tiistai 20. elokuuta 2013
Kerran kesässä
On monia perinneruokia, joita pitää tehdä ainakin kerran kesässä, vaikka osa niistä onkin vähän suuritöisempiä valmistaa.
Tänään oli vuorossa tällainen vähän työläämpi herkku, kaalikääryleet, nyt kun omat kaalit ovat parhaimmillaan.
Kun hommaan ryhtyy, kaalikääryleitä kannattaa tehdä urakalla vähän enemmän, vaikka kokonainen pellillinen. Eikä se lopulta niin työlästäkään ole, kun vauhtiin pääsee. Mikään ei voita itse tehdyn, sopivan siirappisen kaalikääryleen makua!
Vaihtelun vuoksi kaalikääryleet voi myös kypsentää tomaattikastikkeessa.
Jo aiemmin postaamani kesäkeitto kuuluu samaan sarjaan, paitsi että se ei ole lainkaan työläs valmistaa. Kesäkeittopostaus muuten herätti Facebookin puolella aika vilkasta keskustelua, näytti jakavan mielipiteet voimakkaasti puolesta ja vastaan. Osa kertoi saaneensa aikanaan koulussa elinikäisen kammon kesäkeittoa kohtaan. Siinä tapauksessa suosittelen maistamaan jossain tuoreista vihanneksista juuri valmistettua kotikeittiön kesäkeittoa.
Pitäisiköhän joskus pitää ennakkoluulojen karkottamiseksi kesäkeittokekkerit :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti