Grillaamme ihan perinteisesti puugrillillä, mikä näyttääkin yllättäin nousseen suureen suosioon, mielenkiintoisia ilmiöitä.
Kaikkien mielestä ehdottomasti parhaan makuista oli kasvimaan laidasta vasta haettu maissi. Juuri maisiin kohdalla itse kasvatettu on ehkä sata kertaa parempaa kuin kaupasta saatava! Johtunee ainakin osin siitä, että maissin sokeri alkaa hajota tärkkelykseksi heti kun tähkän irrottaa kasvista, eli maissi pitäisi saada kypsennettyä mahdollisimman nopeasti korjuun jälkeen.
Jollet kasvata kovin monta vihannesta, niin maissi ainakin kannattaa ottaa valikoimaan.
Maissintähkän ydin on kova kuin mikä ja siksi paloittelu on vähän vaikeaa. Kypsentämätön tähkä napsahtaa kuitenkin kiltisti poikki siten, että tarttuu tähkään molemmin käsin ja yksinkertaisesti vääntää sen katki sopivista kohdista.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti