lauantai 29. heinäkuuta 2023

Ohhoh, 10 v bloggaamista takana!

En olisi voinut ikimaailmassa 29.7.2013 kuvitella, että kymmenen vuoden päästä:

- puutarhablogi, jonka tuolloin hetken päähänpistosta perustin, on edelleen hengissä ja voimissaan

- blogini on Suomen 4. suosituin puutarhablogi (blogit.fi)

- blogissani on noin 750 julkaistua postausta ja lähes 650 000 katselukertaa 

- puutarhaelämässäni tapahtui loppuvuodesta 2022 radikaali muutos, muutto maalta rivitaloon. Vanha puutarha jäi taakse ja puutarhanhoito siirtyi aivan uudenlaisiin puitteisiin. Huomattavasti pienempiin, mutta ehkä jopa aiempaakin innostavampiin

- bloggaaminen on osoittautunut todella mielenkiintoiseksi ja antoisaksi, ja se on johdattanut toinen toistaan kiehtovampiin paikkoihin ja tilanteisiin.

Kymmenen vuotta on hurahtanut ihan siivillä ja lähes huomaamatta.

Muistan vieläkin kirkkaasti sen hetken, jolloin sain ajatuksen blogin perustamisesta. Oli kesälomani viimeisiä päiviä. Minkä lie auringonpistoksen olin saanut, kun yhtäkkiä keksin, että voisin perustaa puutarhablogin 😊 

Puutarhanhoito oli ja on intohimoni, mutta bloggaamisesta en tiennyt käytännössä mitään, en seurannut tuolloin juuri lainkaan blogeja. Jotenkin ihmeesti sain blogin pystyyn, tyttären pienellä avustuksella. 

Monenlaisista aiheista on tullut kirjoitettua, ennen muuta erilaisten hyötykasvien kasvattamisesta luomu-menetelmin sekä ruoanlaitosta etupäässä oman maan sadosta.

Bloggaaminen on tuonut puutarhahommiin aivan uutta sisältöä ja mielekkyyttä. Jos, tai kun joskus käy niin, ettei meinaa puutarhailu juuri kiinnostaa, sytyttää bloggaaminen yleensä jälleen uutta intoa ja kipinää.

Jonkin aikaa sitten mielessäni oli jopa blogin lopettaminen. Nyt muutto ja sen myötä uudet puutarhakuviot toivat kuitenkin myös uutta intoa bloggaamiseen.

On kiva jakaa omia oppeja ja kokemuksia muille, ja saada aina välillä palautetta, että jollekin on ollut jostain jutusta hyötyä.

Myös yhteisöllisyys muiden bloggaajien kanssa on mukavaa, vaikken ole muita puutarhabloggareita juuri livenä tavannut. On kivaa, kun joku kirjoittaa kommentin johonkin juttuun, ja tietysti on myös antoisaa käydä lukemassa ja kommentoimassa muiden blogeja.

Ainakin osin bloggaamisen myötä puutarhainnostukseni on levinnyt myös huomattavasti laajemmalle kuin vain oman puutarhan hoiteluun. On ollut kiehtovaa kiertää tutustumassa myös muiden puutarhoihin ja puutarhaliikkeisiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja kertoa niistä.

Näistä mieleenpainuvimpia ovat olleet visiitti Ahvenanmaalle, kesän 2021 uutuuskohde arboretum Frick Kangasalla sekä Zetaksen puutarhamyymälä Tukholmassa.

Tätä synttäritapahtunaa täytyy juhlistaa myös arvonnalla, siitä tarkemmin jonkin ajan päästä.

Lämmin kiitos teille kaikille lukijoille tästä yhteisestä taipaleesta ja mukavaa lauantai-iltaa ❤️ 

#blogi #puutarhablogi #puutarha #puutarhakohde #Ahvenanmaa #arboretumFrick #Zetas


8 kommenttia :

  1. Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Kummasti aika kuluu. 10-vuatta on pitkä aika etehenpäi, mutta palio lyhempi taappäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Navettapiika, hyvin sanottu! Otan tuon sanonnan käyttöön, rakastan kaikenlaisia sanontoja 😊

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!