keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Oletko onnistunut hajuherneen juurruttamisessa?

Nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen. Kaipaisin vielä parin taimen verran lisää niin ihanaa, mutta pikkuisen oikukasta hajuhernettä. Etenkin tuota houkuttelevan kuninkaallista "Royal Rose"-sorttia. Taimia kun on hiukan liian vähän.


Nopein tapa saada lisää taimia olisi kai katkaisemalla muista taimista pistokkaita ja juurruttamalla ne. Mutta tuo temppu taitaakin olla huomattavasti helpommin sanottu kuin tehty. Olen yrittänyt juurruttamista useasti siinä kuitenkaan onnistumatta. Paitsi kerran, aivan vahingossa.

Otin silloin hajuherneen versoja koristeeksi maljakkoon, ja kuinka ollakaan, yksi niistä kasvattikin yllättäin juuret. Siitä siis keksin sen, että hajuherneestä ylipäänsä voisi ottaa pistokkaita. Vaan kuinka ollakaan, sen jälkeen en ole onnistunut saamaan ensimmäiseenkään hajuherneenversoon kasvamaan ainuttakaan juurta, vaikka kuinka olen yrittänyt.

Mullassa en tosin ole juurruttamista yrittänyt, ainoastaan vesilasissa. Näin lähinnä sen vuoksi, että uteliaana haluan päästä jatkuvasti näkemään, syntyykö niitä juuria vai ei. En tiedä, olisiko tuo mullassa juurruttaminen sitten parempi vaihtoehto?

Joka tapauksessa juurtuminen tapahtunee aika hitaasti, joten malttia pitää olla.

Onko sinulla kokemusta hajuherneiden juurruttamisesta, oletko onnistunut siinä?

Tästä pääset lukemaan, miten tässä juurruttamisyrityksessä kävi.

1 kommentti :

  1. Minä olen huomannut, että latvapistokkaat kaikissa kasveissa juurtuvat parhaiten. En tosin ole mikään viherpeukalo :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!