keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Puutarhurin tärkeät pikku apulaiset

Klingelin Naistenhaun blogista löytyy tuore, vähän pidempikin postaukseni erilaisista puutarhatyökaluista.

Tässäpä vielä parin työkalun verran täydennystä tuohon juttuun, ihan kaikki kun eivät oikein mahtuneet mukaan sinne.

Rautaharavista kerroin vähän sielläkin, mutta kuvissa niitä ei ollut mukana. Rautaharava on yksi puutarhurin monikäyttöisimpiä ja tärkeimpiä apureita. Siksipä niitä on hyvä olla jopa muutamia erilaisia, vähän eri levyisiä ja mallisia. Rautaharavalla möyhentää ja tasaa maata näppärästi ennen kylvöä. Sillä voi myös vetää helposti erilaisia kylvövakoja, esim. vähän leveämmän uran herneiden kaksoisrivikylvöä varten.

Rautaharavaa voi myös käyttää rikkaruohojen poistoon, se toimii varsin hyvin mm. vesiheinälle.


Kuvassa keskellä oleva heilurihara taas on kätevä nopeaan rikkaruohojen poistoon kunhan maaperä on sen verran pehmeää, että heiluriharan maata "leikkaava" rauta pääse tunkeutumaan maan sisään. Heiluriharalla ei kuitenkaan pysty multaamaan kasveja. Tämän vuoksi välillä on hyvä käyttää toisentyyppistä haraa, jolla saa siirreltyä multaa.

2 kommenttia :

 1. Sulla onkin hyvä valikoima työkaluja. Tänä kesänä olen ollut laiska heiluttamaan mitään vempaita ja sen huomaa pihasta. Ensi kesän sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita on tosiaan vuosien varrella vähän karttunut, kuten huomaa, ihan tuliteriä ne eivät ole. Mutta koko valikoima on tosiaan aikalailla käytössä - ja siitä huolimatta rikkaruohot ne kukoistavat täälläkin!
   Luinpa juuri blogistasi muista suorituksistasi, eipä ihme että, puutarhasi on ollut vähän vähemmällä. Oikein paljon onnea!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!