Jos perunoita kellarista löytyy, niin nyt onkin hyvä aika alkaa käyttää niitä oikein urakalla, kun ne vielä ovat parhaimmillaan.
Perunalumi tehdään keitetystä, kuoritusta perunasta erityisellä perunapuristimella, mistä kuvasarja tuossa oikealla. Tähteeksi jääneestä perunalumesta tulee erinomaista rieskaa, joukkoon lisätään jauhoja, vähän maitoa sekä sulaa rasvaa ja suolaa. Rieskan takia perunalunta kannattaakin oikeastaan aina tehdä vähän ylimääräistäkin.
Keitetystä perunasta:
Perunalumi
Muussi
Mössötty peruna - mashed potato
Pannulla paistetut perunat/pyttipannu
Uunissa:
Uuniperunat; kokonaisena, puolikkaina, viipaleina...
Lohkoperunat
Pähkinämäen (Hasselbackan) perunat
Kiusaukset
Ryppyperunat
Puolikkaina kypsennetyt uuniperunat, pintaan vaikka kuminaa tai paprikajauhetta
Pannulla:
Kuorineen pannulla paahdetut ovat herkullisia. Paahda ensin perunat tasaisesti joka puolelta ja jätä ne sitten kannen alle hautumaan kypsiksi. |
Kokonaisena paistetut, kuorelliset pikkuperunat
Pariisinperunat
Rösti
Kermainen valkosipuli- tai yrttiperunapaistos
Aurajuustoperunat
Muuta:
Sosekeitot
Löytyykö sinulta vielä muita vinkkejä?
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti