keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tsinnioita ja muita ihanuuksia...

Viimein pääsi kylvämään monia lempikukkia. Ensinnä tsinniaa - siitä tällä kertaa tuollainen vähän erikoisempi limenvihreä versio, yksi lempivärejäni. Tällaista minulla ei ole aiemmin ollut. Haaveilen jo, millaisia ihania kimppuja tuosta saakaan erilaisten valkoisten, vaaleanpunaisten - tai lilojen - tai vaikka oranssien ja keltaisten kukkien kanssa :)

Sitten toiset suursuosikkini, hajuherneet. Niitä tuli laitettua useita eri värisiä, korkeaksi kasvavia lajeja.

Ja vielä lähti yksi todellinen haaste; tytär toi ulkomaantuliaisena sinisen valeunikon siemeniä. Jo parisivuinen, englanninkielinen kylvöohje oli niin monimutkainen, että on suuri ihme, jos tämä onnistuu. Sattuisiko kellään olemaan hyviä vinkkejä??

4 kommenttia :

 1. Tuo sininen unikko on aika mielenkiintoinen? Valeunikko? Onko se siis joku muu kuin unikko? - Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena, tosi houkuttelevalta tuo vaikuttaa, voi kun onnistuisi haastavuudestaan huolimatta! Hyvä olikin kysymyksesi, tyydyin ensin itse vain siihen, että on joku valeunikko, mutta pitihän tätä nyt tarkemmin selvittää. Näyttää kyllä kuuluvan unikkokasvien heimoon, mutta siellä valeunikoiden sukuun. Eli kyllä tuo jonkun sortin unikko on, mutta mistähän mahtaakaan tulla tuo valeunikko-nimi - voisiko olla tuo sininen väri? Ainakin kasvi näyttää kuvissa aika unikkomaiselta kukkineen, lehtineen ja siemenkotineen. Kerron myöhemmin, kuinka tässä kokeilussa käy, toivottavasti hyvin!

   Poista
 2. Kun kerroin mummille, niin hän kysyi sitä, mikä se valeunikko on, eli siis unikko, mutta varmaan se väri on syy nimeen, koska unikothan ovat punaisia. Mummillakin jo kasvaa taimistot ikkunallaan, on taas innoissaan kevään tulosta. Puutarhailu on mukavaa terapiaa kaikille, jotka sitä harrastaa. Pitääpä käydä katsomassa tuo Suutarin leffa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni, kannattaa käydä katsomassa tuo elokuva, ainakin minusta se oli oikein piristävä tapaus. Itse asiassa minulle tuli siitä aika paljon mieleen se dokumentti, mikä mainitsemastasi mummista ja ukista aikanaan tehtiin. - Kerttuli -

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!