torstai 27. maaliskuuta 2014

Kasvihuone kuntoon

Huh, nyt tulikin vähän isompi homma, kuvittelin että tämä sujuisi ihan hetkessä.

Kasvihuoneemme on rakennettu vanhoista ikkunoista viitisen vuotta sitten. Tässä vaiheessa ikkunanpokien alkuperäiset maalit ovat rapistuneet pahasti, ja maalinjäänteet pitää rapsuttaa pois. Oikeastaan tämä olisi pitänyt tehdä jo vähän aiemmin, mutta aika ei ole riittänyt. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;) Eikä tästä onneksi ole ollut muuta haittaa kuin esteettistä.

Mutta nyt, päivien rapsuttelun jälkeen tästä näyttäisi tulevan jälleen melkoisen hieno! Kunhan saan kaavittua kaikki puupinnat puhtaiksi, aion maalata ne vielä kalkkimaalilla. Ja sitten tietysti pestä ikkunalasit!

Ihanaa, kun on ollut sellaista keliä, että on voinut jo tehdä ulkohommia täyttä häkää, aurinkoisina päivinä kasvihuoneessa on jo oikein lämmin. Sinne voisi varmasti viedä taimia päiviksi saamaan ihan oikeaa auringonvaloa, mutta öiksi ne pitäisi sitten taas kiikuttaa sisälle lämpimään.

Muutoin tämä kasvihuone on kestänyt ja toiminut hyvin, varsinkin hintaansa nähden. Vanhoista ikkunoista tehdylle kasvihuoneelle ei tule juurikaan hintaa, kun hyväkuntoiset ikkunat on käyty noukkimassa kerrostaloremonttien jätelavoilta (sinänsä sääli, että ihan kelvollisia ikkunoita vaihdetaan).

Edellinen ikkunanpokista tehty kasvihuoneemme kesti 15 vuotta, sitten puuosat alkoivat lahota, kun ne kuitenkin ovat kasvihuoneessa pahemmin kosteudelle alttiina kuin alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan.

2 kommenttia :

  1. Sulla on riittänyt hommaa kasvarin parissa, mutta vaivannäkö palkitaan kesällä.

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä juu, mutta on tuo ilman muuta vaivan väärti. Näissä isommissa hommissa ongelmana tahtookin olla lähinnä niihin ryhtyminen. Sitten kun vauhtiin pääsee, niin työhän kyllä vie mukanaan!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!