lauantai 28. syyskuuta 2024

Viimeisiä viedään...

Lämmin ja varsin aurinkoinen syksy on tarjonnut runsaasti myöhäisiä ilonaiheita puutarhassa: monenlaista satoa ja muita mukavia juttuja.

Ensinnä kokoelma, jossa osa tämän kesän tomaattilajikkeistani. Kuvassa olevien lisäksi on vielä muutama isompi pihvitomaattilajike.

Nyt on jo loput tomaatit kerätty sisälle laatikoihin kypsymään, niitä on aika mukavasti.
Vasemmalta aakkosissa: tämän kesän uutuuskokeilu Black ball, lempparini Cereza amarilla, Golden jubilee, toinen lemppari Golden sunrise, mysteeritomaatti - piti olla Tiny tim - mutta
ei ole, Sweet million, kolmas lempparini Tigerella ja vielä toinen tämän kesän uutuuteni Venus, joka oli vähän pettymys, sillä odotin tomaattien olevan oransseja eikä keltaisia.
Kurkku kasvoi hauskasti pystyssä
terassiaidan tukipuun päällä.
Tomaattien lisäksi olen kaivannut kovasti avomaankurkkuja. Niitä on tullut tänä kesänä vähän huonosti, toisin kuin viime vuonna, jolloin kurkkuja tuli todella runsaasti. Vielä hiljattain kuitenkin yksi kurkku yllätti, se oli piiloutunut terassikaiteen väärälle puolelle, enkä ollut aiemmin huomannut piilottelevaa kurkkua 😊
Pihassa puhkesi myös juuri vielä kukkaan tällainen ihanan vaaleankeltainen auringonkukka. Pieni harmi on se, että tämä ei varmaan ehdi enää tekemään siemeniä, olisi ollut kiva saada tästä siemeniä talteen.

Olin myös pelastanut auringonkukan viereen astiaan pari muuta hitaasti kehittynyttä kukkijaa, maahan putkahtaneen unikon, jotka ovat lemppareitani sekä vähän hitaanpuoleisen krassin.

Unikko olikin aivan ihanan anilliinin- tai fuksianpunainen silkkiunikko, väri jopa toistuu yllättävän hyvin kuvassa. Minulla ei ole mitään tietoa, mistä ihmeestä se on ilmestynyt pihaan? Jännä nähdä, ehdinkö saamaan siitäkään siemeniä, olisi kyllä tosi kiva saada!

#syksy #puutarha #piha #rivitalo #sadonkorjuu #tomaatti

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!