torstai 19. syyskuuta 2024

Mitä muuta Fruticetumista löytyi?

Kerroin edellisessä postauksessa Lohjalla Lohjansaarella sijaitsevasta mielenkiintoisesta Fruticetum-hedelmäpuutarhasta.

Siihen juttuun ei kuitenkaan mahtunut aivan kaikki tästä runsaudensarvesta, niin tässä vielä vähän jatko-osaa.

Satojen hedelmäpuiden lisäksi Fruticumissa oli näyttävä perennapenkki. Ensi alkuun en edes huomannut sitä, vaikka oli ihan sisääntulon vieressä, olin niin tohkeissani kaikesta muusta 😊
Keskellä aluetta oli myös suuri kukkamaa, jossa kasvoi erilaisia pörriäiskukkia. On varmaan kesällä tosi näyttävä, nyt kukinta oli jo mennyt pääosin ohi.
Tässä myös koko hienon alueen kartta, joka 
unohtui edellisestä postauksesta.

Maisteltavana oli myös ruusukvitteneitä ja minikiivejä  - olivatpas ne kyllä todella minejä, en ole niitä koskaan aiemmin nähnyt. 
Yksi hauskimpia asioita oli aivan sisäänkäyntiportin vieressä, senkin huomasin vasta pois lähtiessäni: koko aluetta ympäröivässä verkkoaidassa kiipeili kaunis säleikköomenapuu! Miten näyttävä sisääntulo ja todella hyvä idea istuttaa tylsännäköisen verkkoaidan viereen "hukkatilaan" säleikköpuu verhoamaan aitaa ja tuottamaan satoa 😊
Hauska säleikköomenapuu verkkoaidassa.

#Lohja #hedelmäpuu #omena #puutarha #Fruticetum #lajike #säleikköomena #säleikköpuu

2 kommenttia :

  1. Hieno idea tosiaan laittaa säleikköomenapuu verkkoaitaan! Olen itsekin miettinyt niitä tontin reudalle, kun piha on riista-aidalla ympäröity, mutta kun rajoilla on ojat ja niissä vesimyyriä... söisivät omenapuiden juuret alta aikayksikön.
    Syödäänkö minikiivit kokonaisina vai pitääkö nuokin kuoria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvä idea, ja vielä hauskempaa, että olet miettinyt samaa itsekin, mutta kieltämättä vesimyyrät voisivat olla tuollaisessa paikassa iso ongelma.
      Juu, kyllä minikiivit kuorineen syödään, varmistin asian nyt ihan netistäkin, eipä tullut tämä maistellessa edes mieleen 😊 Olivat kyllä niin pieniä, noin parisenttisiä, ettei olisi kuoriminen varmaan oikein onnistunutkaan. Kuin pikkukarkkeja 😊

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!