lauantai 9. heinäkuuta 2022

Pienellä "etelänmatkalla"

Kävin pienellä pyörähdyksellä etelän suunnassa, eli eteläisessä Suomessa ja lyhyellä koukkauksella Viron puolella.

Reissu ei ollut mitenkään varsinaisesti  puutarhateemainen, jotain pientä kerrottavaa on silti.

Virossa piipahdimme muun muassa ihastuttavalla Glehnin linnalla Nõmmen alueella, missä olen pitkään toivonut pääseväni käymään. 

Linnaan ei valitettavasti pääse sisälle, se on avoinna ainoastaan yksityistilaisuuksille, joutuu siis tyytymään linnan ihailuun vain ulkoa.

Nikolai von Glehnin rakennuttaman linnan pihasta löytyy myös vanhan palmutalon runko. Rakennelma on ollut aikoinaan lasitettu, von Glehnin tarkoituksena oli kasvattaa siellä trooppisia kasveja. Ilmeisesti menestys oli kuitenkin vähän heikko.
Telliskiven alueella riittää aina ihasteltavaa.
Tämä kahvilan terassilla oleva vanha hyllykkö pursui kasveja.

Merenrantaa kävimme tutkailemassa Paljassaaren niemellä, joka sijaitsee Koplin perukoilla, pienen matkan Tallinnan keskustasta länteen.

Vielä vähän frisbeegolfia ihanalla Laululavan kentällä.
Loppusilaukseksi herkulliset kakkukahvit ihastuttavassa Mycake-kahvilassa.

Kotimatkalla Suomen puolella vaivasi kauhea kahvintuska. Sitä lievittääkseni poikkesin tieltä Nukarin kohdalla olleen kahvila-kyltin johdattamana.

Se olikin hyvä poikkeama, kuten poikkeamat usein ovat. Tien päässä odotti Kukkahuone Linnea kahviloineen ja viehättävine puutarhoineen. Puutarhassa ihastuttivat erityisesti kolme kasvihuonetta, jotka olivat toinen toistaan upeampia.

Ensimmäisenä vastassa oli tämä "perus"-kasvari.
Seuraavaksi tuli vastaan tämä T-mallinen viehättävä ansari.
Viimeisimpänä puutarhan perällä odotti oikea namupala, huikean upea kasvihuoneen ja grillikatoksen/huvimajan yhdistelmä. 
Avoimempaan grillausosaan oli muurattu uuni.
Rakennelma oli oikeastaan aika yksinkertainen, se oli rakennettu paksujen parrujen varaan. Olen hiukan haaveillut tämän tapaisesta kasvarin ja grillauspaikan yhdistelmästä, joten taas tuli uutta ideaa siihen. Koskaan ei voi tietää, mihin pieni koukkaus reitiltä voi johtaa 😀
Minulle tuli rakennuksesta kovasti mieleen Ahvenanmaalla näkemäni Stickstugan-kahvilan olohuonemainen iso kasvihuone. Tämä Nukarin versio oli kuitenkin toteutukseltaan huomattavasti yksinkertaisempi - siis helpompi.

Mukavaa lauantaipäivää sinulle!

2 kommenttia :

  1. Sinulla on ollut mukava reissu. Kertakaikkisen upea linna. Olisi varmasti mukava ollut päästä sisällekin katsomaan. Pienetkin reissut virkistävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa erikoinen juttu, Google oli jotenkin blokannut tämän kommenttisi. Minun piti hyväksyä tämän julkaisu, vaikkei minulla muutoin ole kommenttien hyväksyntä päällä.
      Mutta tuohon linnaan, itse asiassa pistäydyin sisälläkin, en viitsinyt tästä postaukseen laittaa, mutta paljastan nyt tässä 🙂 Minulla oli kova vessahätä, ja koska linnassa oli ovi auki, poikkesin sisään, vaikka siellä oli ne häät 🙂 Seikkailin linnan sokkeloisessa, upeassa kellarikerroksessa, pelkäsin koko ajan löytäväni itseni keskeltä häitä 😀 Löytyi hotelli helpotuskin lopulta, ja löysin myös kunnialla tieni pihalle 🙂

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!