lauantai 4. tammikuuta 2020

Uusi vuosi ja vuosikymmen - mitä mielessä?Minulla ei yleensä ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, eikä muutoinkaan kiinnittää isompaa huomiota vuoden vaihtumiseen.

Nyt ajattelin kuitenkin tehdä poikkeuksen. Huomasin, että edellisestä postauksesta on päässyt jälleen vierähtämään aikaa.

Niinpä tämä vuodenvaihde voisi olla hyvä ajankohta taas kurkistaa vähän menneeseen ja tulevaan.

Arvontaa luvassa pian!

Ihan ensimmäiseksi huomasin, että blogini käyntimäärätilasto näyttääkin aika komeaa lukua, 300 00 käyntikertaa tulee täyteen ihan pian, varmaan parin viikon sisällä!! Silloin on taas luvassa arvontaa, kiva palkintokin odottaa jo valmiina!

Mutta sitten vielä vähän viime vuoteen, mitä siitä jäi erityisesti mieleen? Kävin huvikseni läpi somepostaukseni, ja sain huomata, että minulle tärkeät asiat näyttävät pyörivän pitkälti akselilla perhe - valokuvaus - matkustelu, lähinnä Viroon. Suokuvat ovat sieltä upealta Endlan luonnonsuojelualueelta.
Entä tuleva?

Sinne onkin vähän vaikeampi nähdä. Varmaan ihan ensinnä toivoisi, että terveyttä riittäisi. Hoksasin juuri, että tulen todennäköisesti jäämään eläkkeelle tämän vuosikymmenen aikana, aika hurja ajatus! Tosin luultavimmin vasta vuosikymmenen loppupuolella, siihen on siis onneksi vielä aikaa.

Tänä vuonna ei tällä tietoa pitäisi olla tulossa mitään suurempia mullistuksia. Viime vuoteen meillä sattui monien ihanien perhejuhlien suma.

Puutarhassamme tämä tarkoitti muun muassa hauskaa koristelukukkien kasvatusta juhliin. Ja myös sitä, että kaikki kylvöt venähtivät pahemmin kuin koskaan aiemmin, mikä tietysti näkyi sadon määrässä.

Toivottavasti ensi kesänä päästään taas liikkeelle paremmissa ajoin!

Mielelläni myös jatkaisin viime kesänä aloittamaani kesäkukkien kasvatusta vähän isommassa määrin. Se oli lopulta aika kivaa, vaikka ensin kuvittelin, ettei ole yhtään minun juttuni!


Uudenvuodenlupauksia?

Tavoistani poiketen ajattelin myös tehdä yhden julkisen uudenvuodenlupauksen. Sillä ei kyllä ole juuri tekemistä puutarhan kanssa - paitsi sikäli, että siellä puuhastelu voi kyllä auttaa tämän tavoitteen saavuttamisessa 🙂

Näin ikävuosien lisääntyessä haluan yrittää pitää painoni kurissa siten, ettei lisäkiloja pääsisi vaivihkaa kertymään. Olen aina ollut hoikka, ja haluaisin sellaisena pysyä. Tämän ei pitäisi toivottavasti oleman mikään kovin vaikea asia. Talvisin kiloja pyrkii kuitenkin kertymään, tällä hetkellä ollaan kaksi kiloa yli maagisen 60 kilon rajan, jossa haluaisin yrittää pysytellä.

Saapa sitten lopulta nähdä miten  tämän kanssa käy, ja mitä kaikkea vuosi tullessaan tuo!

Miltä sinun uusi vuotesi näyttää?

8 kommenttia :

 1. Ryhdyinkin blogisi seuraajaksi. Itsekasvatettu sato ja sen hyödyntäminen ruoanlaitossa kiinnostaa. Lisäksi pitäisi aloittaa näin ”vanhoilla päivillä” valokuvauksen harjoittelu. Sain ostettua käytettynä järkkärin ja tuntuu ihan heprealta lukea käyttöohjeita. Ehkä pikkuhiljaa jotain voi oppia, ainakin kiinnostaisi saada puutarhasta parempia kuvia. Tähän asti olen kuvannut kännykällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu Päivi, tervetuloa lukemaan blogiani!
   Valokuvaus on kyllä siitä kiva juttu, että sen opiskelun voi aloittaa ihan missä iässä vaan - ja aina riittää uutta opeteltavaa :) Oppiakin on paljon tarjolla, vaikka kansalaisopistoissa ja vastaavissa sekä valokuvausseuroissa, jos kiinnostuu enemmän.
   Tosin sen puutteen olen huomannut, että juuri puutarhavalokuvauksen opetusta en ole onnistunut Suomesta juuri mistään löytämään :( Pitkälti toki samat jutut päätee kuin muuhunkin (luonto)kuvaukseen.

   Poista
 2. Minäkin eksyin tänne pitkästä aikaa. En oikein muistakaan sinua ja blogiasi joten itse voisin luvata tulla käymään vähän useammin koska nuo pitämäsi asiat ovat myös minun sydäntäni lähellä. Haluaisin matkustella mutta jotenkin se vain aina jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minna, kiva kun tulit! Minulla on tämä päivittäminen ollut turhan harvaa, kun valokuvaus on vienyt vähän mennessään. Ja olen nyt myös kahden blogin "loukussa" - ja kummankin ylläpitäminen on vähän sinne päin...
   Sama juttu, haluaisin matkustaa etenkin Viron suuntaan tuon tuosta, siellä olisi niin valtavan paljon mielenkiintoisia paikkoja nähtäväksi!
   Nyt kuitenkin tuntuu, että myös ympäristösyistä matkustelusta tulee vähän huono omatunto, ja siksikin yrittän sitä vähän hillitä.

   Poista
 3. Kyllä on upea suoalue tuolla Virossa. Hyvin hoidetultakin näyttää,kun on noin hienot pitkospuut.
  Olen käynyt Virossa kartanokierroksella. Sekin oli hyvä ja mielenkiintoinen, Sen jälkeen on Tallinna tullut tutuksi. Tulevana kesänä voisi laajentaa Virontuntemusta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Endla on mielestäni yksi Viron hienoimpia luontokohteita, vaikka paljon muitakin upeita paikkoja kyllä löytyy.
   Ja tosiaan, todella hyvin hoidettuja ovat. Tuollakin alueella on loppupuolella todella upea ja leveä, vasta rakennettu kulkuväylä. Tuolla ainakin kilometrin mittaisella, puurakenteisella reitillä pystyisi hyvin kulkemaan vaikka pyörätuolilla. Silloin ihmettelinkin sitä, kun Suomessa uutisoitiin, että meillä ei ole enää varaa rakentaa edes pitkospuita luontokohteisiin!

   Poista
 4. Hyvää uutta Vuotta, puutarhapostauksia odottelen, ne on kivoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kaija, hyvä tietää, että odottelet puutarhajuttuja :) Pitää niitä taas kirjoitella, kunhan kevät tästä vähän etenee.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!