
Tein suppiloista ihanan mausteista säilykettä, mikä onkin mielestäni ehdottomasti paras herkku näistä sienistä. Sopii loistavasti myös vaikkapa joulupöytään.
Netistä löytyy monenlaisia ohjeita tähän makeankirpeään ihanuuteen. Osassa ohjeista on tosi paljon sokeria, mielestäni sitä ei tarvitse läheskään niin paljoa kuin joissain ohjeissa.
Tähän tapaan tykkään itse tehdä hillotut suppilovahverot:
4 litraa suppilovahveroita
2 dl vettä
1 dl etikkaa
1 dl viinietikkaa (esim. puolet valkoviinietikkaa ja loput punaviini- ja/tai balsamicoetikkaa)
n. 3 dl sokeria (osa voi olla hillosokeria, esim. 1/2 dl)
1 tl suolaa
1 kanelitanko
n. 10 kpl kokonaisia mausteneilikoita
Kuumenna huolella puhdistettuja suppilovahveroita kattilassa varovasti käännellen kunnes neste irtoaa niistä. Valuta neste pois, Huuhtele sienet.

Ota kanelitanko pois, purkita kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Hillokepurkit säilyvät kylmässä hyvinkin vuoden verran.
Voi, suppilovahveroita onkin ikävä täällä!
VastaaPoistaTunnen ja näen jo ne sammalmättäät silmissäni missä sienet nätisti odottavat poimijaa.
Ihanaa syksyn ruskaa sinne!
Se on kyllä totta, että suppikset on aika ihania, ja varsinkin niiden poimiminen kivaa puuhaa :) Etenkin tähän aikaan, kun oikein muuta satoa ei ole enää saatavilla. Ja nyt suppishillokkeen ihanan täyteläinen maku houkuttaa maistelemaan tuon tuosta!
PoistaKiitos samoin hyvää syksynjatkoa sinulle!