tiistai 7. helmikuuta 2017

Varo liukasta rappurallia!

Laitanpa omakohtaisesta kokemuksesta tällaisen pienen varoituksen, ettei kellekään muulle kävisi samoin.

Liukastuin nimittäin tuossa viikonloppuna kotiin tullessani oikein kunnolla sellaisessa metallisessa rappurallissa. Siinä tuo on ollut vuosikymmenet viattomana paikoillaan portaiden juuressa, enkä osannut lainkaan arvata, millaiseksi "killeriksi" se voi muuttua.

Näin kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin, noiden metallisten harjanteiden yläpinta voi tulla sivusuunnassa liukkaaksi kuin saippua, ja jalka lähtee äkkiarvaamatta sivuluisuun. Olin hämmästynyt, kun jälkeenpäin kokeilin, miten liukas tuo pinta oli. Nyt kovempien pakkasten myötä se ei kuitenkaan enää ole samanlainen, onneksi.

Lensin oikein kunnolla, mutta mitään vakavampaa ei onneksi näyttäisi tulleen, mitä nyt vähän kolotusta ja mustelmia siellä sun täällä.

Noiden metalliharjanteiden yläpuoli pitäisi ehdottomasti olla jotenkin karhennettu. Nämä sileäpintaiset mallit pitäisi minusta kieltää kokonaan, tuskin olen ainoa tuollaisessa liukastunut! Jonkin aiemman varoitustekstin onnistuin netistä löytämään, vaan eipä ole tullut tällainen vaaranpaikka aiemmin mieleen.

Mielestäni olen nähnyt jossain sellaisiakin malleja, joissa nuo yläpuolet on jotenkin lovettu tai uritettu. Pienellä googlailulla tällaisia ei tullut ihan heti vastaan. Löytyi kyllä toinen malli, jossa tuo yläpuoli on vähän toisenlainen, sellainen verkkomainen.

Oletko sinä osannut varoa tätä yllättävää vaaranpaikkaa?

4 kommenttia :

 1. Onneksi et sentään loukannut itseäsi eli pääsit säikähdyksellä. En käytä rappurallia, koska havaitisin tuon liukkauden jo kauan aikaa sitten.

  VastaaPoista
 2. Onni onnettomuudessa. Tuttavani loukkasi jalkansa liukastuessaan jäisillä portailla. Akillesjänne poikki! Menee tovi ennen kuin paranee...

  VastaaPoista
 3. Meikäläinen vetäisi kunnon lipat myös meidän rappusilla. Ränni oli tiputtanut vettä alarapulle ja vaikka varovaisesti astuin liukkaan huomattuani, niin vain lähti jalka alta ja mummo seljälleen. Ihme kyllä, ei ihan kovasti sattunut. Selkä arkana ja pari mustelmaa!

  VastaaPoista
 4. No huh, onneksi et loukkaantunut pahemmin. Ei ole tullut mieleenkään tuommoinen, meilläkin rappuralli on jököttänyt samassa paikassa vuosikymmenet. Toinen vaaranpaikka on crocksit, olkoonkin vain kuinka vuorelliset talvicrocksit, vaan ne on visusti laitettava jo syksyllä talviteloille. Liukastuin nimittäin syksyllä ensimmäisellä jäätiköllä, kun vein koiraa tarhaan. Seurauksena kylkiluiden murtuma ja 6 viikkoa saikkua.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!