Hei jälleen, Kerttulikin on täällä viimein heräilemässä kevääseen :) Onpa ollut kiiruista, huh! Mutta kiva huomata, että olette mukavasti käyneet lukemassa blogini aiempia juttuja, vaikka itse olen ollut vähän sivummalla.
Eivätpä ole minulla kylvöt menneet koskaan niin myöhäiseksi kuin tänä keväänä, toivottavasti uusi "turbolamppuni" pelastaa tilanteen ja kasvattaa hetkessä sellaiset taimet, ettei ole ennen nähty :) Ruokapuolella on jouduttu turvautumaan pitkälti eineksiin, mikä on meikäläiselle todella harvinaista.
Joskus on sentään tehty itse jotain pikaista ja helppoa, kuten tätä ihanan valkosipulista italialaista papusoppaa, vähän tuunattuna suomalaisemmaksi. Vaihdoin keittoon alunperin kuuluvan pastan kotoisaan perunaan, joka mielestäni sopii soppaan jopa pastaa paremmin, ja soseuttaa keitosta mukavasti.
Italialainen papusoppa suomalaisittain tuunattuna (n. 3 hlölle)
pari pkt valmiita isoja valkoisia papuja vedessä (á 285 g)
vajaa litra hyvää liha- tai kasvislientä
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
loraus öljyä
2-3 keskikokoista perunaa
persiljasilppua
maun mukaan suolaa ja pippuria
Laita kattilan pohjalle reilu loraus öljyä ja paahda valkosipuli kauniin vaaleanruskeaksi. Huuhdo pavut ja ota toisen purkin pavuista noin kolmannes erilleen. Laita muut pavut kattilaan valkosipuleiden joukkoon ja lisää ensin puolet liemestä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetken aikaa.
Soseuta keittopohja sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori perunat ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Lisää soseutettuun keittopohjaan lientä, kunnes se vaikuttaa sopivan sakealta (perunat sakeuttavat vielä keittoa hieman). Lisää myös perunakuutiot ja keitä, kunnes perunat ovat sopivan "napakan" kypsiä, eivät liian pehmeitä (lajikkeesta riippuen 10-15 minuuttia). Varo, ettei keitto pala tässä vaiheessa pohjaan, sekoittele välillä.
Lisää keittoon lopuksi silputtua persiljaa ja talteen ottamasi pavut kokonaisiksi "sattumiksi" keittoon. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Sitten nautitaan!
Mitäs sinun kevääseesi kuuluu? Itse haaveilisin tosi kovasti pääseväni jälleen ihanille Nordiska Trädgårdar -messuille Tukholmaan. Saas nähdä kuinka käy, messut on jo parin viikon päästä, vielä ei ole matkaa varattuna.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!
Papusoppaa täytyy kokeilla tehdä, kun vaikutti riittävän helppotekoiselta tämmöselle tumpelo martalle. Toivottavasti pääset messuille!
VastaaPoistaKiva kuulla että olet edelleen "linjoilla" Nettimartta :) Tuota papusoppaa kannattaa kyllä kokeilla, jos et ole jo ehtinytkin tekemään. Ainakin minulle yksi herkullisimpia keittoja, mitä olen maistellut.
PoistaNyt on varattuna pikavisiitti Tukholmaan, toivottavasti toteutuu :) Elämä on nyt sellaista kiitoa, että piti varmuuden vuoksi ottaa matkalle peruutusturva, toivottavasti sitä ei tarvita.