lauantai 4. helmikuuta 2017

Sinisiä ja valkoisia ajatuksia


Huomaan Suomi 100 v-juhlinnan jostain syystä innostavan minua aikalailla. Onhan tämä aika ainutlaatuista, on huikeaa kuulua sukupolveen, joka on saanut kokea sekä vuosituhannen vaihteen että Suomen 100-v juhlinnan.

Aivan erityisen hauskaa minusta on seurata, millaisin eri tavoin erilaiset tahot - yritykset, kunnat ja kaupungit, järjestöt sun muut keksivätkään tätä juhlavuotta viettää.

Voihan se olla, että loppuvuodesta - siis sen varsinaisen juhlapäivän aikaan - tämä aihe alkaa jo kyllästyttää, mutta ainakin tällä hetkellä se vielä inspiroi.

Tässä on kyllä melkein jo vähän enemmän
Ruotsi-vivahdetta. Mutta tämä onkin
Tukholman puutarhamessuilta!
Sitä olen vähän miettiyt, pitäisikö tämä teema näkyä jotenkin omassa puutarhassa? Ekaksi tulisi mieleen sininen ja valkoinen. Siitä täytyy sanoa, että se ei kuitenkaan ole oikein lempiväriyhdistelmiäni, tai oikeastaan tuo sininen ei kuulu lainkaan lempiväreihini. Puutarhassakin se tuntuu minusta jotenkin vähän epäluonnolliselta, vaikka onhan toki olemassa ihan luonnostaan sinisiäkin kukkia.

Olen kuitenkin enemmän kirkkaampien värien ystävä. Pitikin nyt käydä tässä huviksi läpi kaikki blogikuvani ja katsoa, löytyykö mitään sini-valkoista. Löytyihän sentään muutama kuva :)

Paitsi että - kaikissa näissäkin on myös ripaus jotain muutakin väriä!

Ehkä silti jotain pientä sini-valkoista voisi ensi kesäksi kuitenkin ajatella. Näistä kuvista muistuikin nyt mieleeni nuo sininen ja valkoinen maitohinkkini! Noistahan sen voisi saada, siniseen jotain valkoista kukkaa ja valkoiseen jotain sinistä  - ehkä lobeliaa? Tuo sininen hinkki kun on vielä sattumalta aikalailla juuri Suomen lipun sävyä.

Toisaalta törmäsin myös aika herkkään sinivalkoiseen Blue sarah -verenpisaraan. Ehkä sellaisenkin voisi hankkia?

Verenpisara on mielestäni aivan ihastuttava kasvi, eikä minulla ole nyt ollut sellaista vuosikausiin.

Yksi lähestymistapa voisi tietysti olla tuo 100. Sata jotain? Sata tomaatintainta? - No ei kyllä, ei edes juhlavuoden kunniaksi, liian iso urakka. Normaalit 25 kappaletta saa kyllä riittää.

Ehkä sata jotain muuta? Tai sitten jotain istutettuna maahan kuvioksi, josta muodostuu ykkönen, nolla ja nolla? Vaikka kukkia istutettuna ruohikolle tuohon "satasen" muotoon. Tämähän alkaa mennä jo ihan sini-valkoiseksi!

Oletko sinä ajatellut juhlistaa tätä vuotta puutarhassasi?

9 kommenttia :

 1. Tuo Blue Sarah -verenpisara on hyvä idea! Taidan minäkin sellaisen hankkia - toivottavasti löytyy jostain ...

  Ihan samoin olen itse miettinyt, että jotain sinisen ja valkoisen yhdistelmää täytyy pihaan juhlavuoden kunniaksi laittaa. Toki keväällä nousee sinisiä ja valkoisia scilloja sekä valkovuokkoja ja sinivuokkoja eli jotain on jo valmiinakin. Olin muutenkin suunnitellut laittaa tuoksuhernettä monen vuoden tauon jälkeen ja löysin jo pussillisen 'Royal Blue' -värisiä ja valkoista pitäisi vielä löytää. Ne vain tahtovat usein olla sekoituspusseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuoksuherneet ovat niin ihania, ja tuo väriyhdistelmä kuulostaa hyvältä! Jos ei muualta, niin varmaan ainakin jostain nettikaupasta voisi löytää noita pelkästään valkoisten siemeniä.
   Toivottavasti puutarhat hankkivat tämän vuoden kunniaksi tuota ihastuttavaa Blue Sarahia.

   Poista
 2. Enpäs ollut vielä ajatellutkaan Suomi100v yhdistämistä puutarhaan.Muutenkin olen yrittänyt vältellä puutarha-ajatuksia, ettei mopo karkaisi käsistä heti alkuvuodesta:D.Aika hauska ajatus tuo sini-valkoinen-yhdistelmä vaikka itsekään en oikein tykkää sinisestä-se saa minut tuntemaan oloni surulliseksi.Nuo maitohinkit on mahtava idea ja sillä ajatuksella voisin itsekin lähteä liikkeelle-vaikkapa valkoisten kukkien taustalle jotain sinistä.Toisaalta valkoinen marketta ja juurelle sininen lobelia olisi myös vanha varma valinta.Entäpä sinivalkoinen mosaiikki-työ yllättävään paikkaan?Nyt alkoi mielikuvitus lentää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja ideoita sinullakin, näin kevään lähestyessä tuo mopon karkaaminen on kyllä suuri vaara :)
   Eiköhän me näillä jaetuilla ideoilla jotain sini-valkoista saada aikaan!

   Poista
 3. Minäkään en ollut vielä miettinyt juhlavuoden yhdistämistä jotenkin puutarhaan, mutta nyt kun aloin miettiä, niin esim. sinivalkoinen istutusalue voisi olla kiva. Täytyykin katsoa, jos jotain hauskaa keksisi! Kiitos hyvästä vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Eipä ollut minullakaan kuin pieni ideanpoikanen, kun aloin tätä kirjoittaa. Mutta siitäpä niitä ideoita lähtikin sitten kirjoittamisen myötä syntymään :)

   Poista
 4. Onpas hyvä idea Suomi 100 v:n yhdistäminen puutarhaan. Ei ole tämä itselle tullut mieleenkään, pitää laittaa mietintään. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A! En edes tunnustaudu kovinkaan isänmaalliseksi tai muuta, mutta jokin tässä asiassa vetää puoleensa. Ehkä se on jotain sitä, miten tämä yhteinen juhlinta yhdistää hyvinkin erilaisia ihmisiä, aina eskareista duunareihin ;)

   Poista
 5. Meidän(kään) puutarhaa ei muuteta yhden juhlavuoden kunniaksi sinivalkoiseksi, mihin ne kaikki punaiset kukat sitten voisi laittaa, välivuotta viettämään? Mutta mietin kyllä että voisin yrittää ehtiä koristamaan meidän postilaatikkorivistön ympäristöä juhlavuoden kunniaksi, sata vuotta ei tule kuitenkaan täyteen kuin kerran. Mutta mukaan pitäisi saada innostumaan pari naapuriakin, jotta loma-aikoina eivät mene kukat kokonaan kuolemaan, se olisi kovin ankea näky juhlavuotta jurottamassa.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!