sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen kilpailu blogissa!

Jee, 10 000 katselukertaa tuli täyteen, kiitokset teille kaikille ahkerille lukijoille! Lisäksi blogi on tullut puolen vuoden ikään, näitä tapahtumia on syytä juhlistaa blogin historian toisella - ja tämän vuoden ensimmäisellä kilpailulla!

Palkintoja on tällä kertaa kolme, ne on lahjoittanut Turun keskustassa toimiva kukka- ja puutarhaliike Saija Aaltonen.

Ensimmäinen palkinto on sievä puutarhurinessu, jonka taskuista löytyy kaikkea tarpeellista kuten pirtsakka punainen metallihara.

Toisena ja kolmantena palkintona on kuvassa näkyvä söpö kankainen suojaruukku, jonka sisältä löytyy siemeniä.

Tässä kilpailussa kysymys kuuluu, kasvatatko itse taimia, ostatko taimet valmiina, vai etkö harrasta lainkaan moista taimisouvia?
Palkinnot arvotaan vastanneiden kesken.

Laita vastauksesi kommenttikenttään, yhteystiedoksi osoite, puhelinnumero tai s-postiosoite. Mikäli et halua laittaa yhteystietoasi näkyville kommenttikenttään, lähetä se s-postitse parastapuutarhasta (at) gmail.com. Laita silloin vastaukseesi nimimerkki ja sama nimimerkki myös sähköpostiviestiin.

Saat toisen arvan jos liityt blogini lukijaksi ja kolmannen, jos linkität kilpailun blogiisi.

Mikäli joku voittajista ei ole jättänyt postiosoitettaan enkä tavoita häntä viikon sisällä, arvotaan palkinnolle uusi voittaja.

Kilpailuaikaa on helmikuun loppuun saakka.

Kilpailu on päättynyt, voittajat löytyvät tästä.
Kiitoksia kaikille osallistuneille!

Joskus kesän korvalla jälleen uusi kilpailu.

16 kommenttia :

 1. Mukana arvonnassa kolmella arvalla! :)

  VastaaPoista
 2. Enimmäkseen ostan valmiita taimia, koska tilanpuutteen ja kotieläinten innokkuuden takia taimikasvatus on melkeinpä mahdotonta. Aiemmin toisenlaisissa tiloissa olen kasvattanut myös siemenestä asti.

  Kipsuli
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Hei,

  kiitoksia osallistumisestanne ja tervetuloa lukijaksi suviruusu! - Kerttuli -

  VastaaPoista
 4. Ehkä joskus sitten aikuisena kasvatan. Enkä paljon ostakaan, vaikka mieli hieman tekisi, toimintaa rajoittaa kolmessa eri osoitteessa majailu :) Kaksi arpaa. Osoite on varmaan tiedossa :D -Vinsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vinsu,
   kiitoksia osallistumisesta, joo eipä kannata ottaa paineita taimista, eikä koko puutarhanhoidostakaan ;) Aika aikaansa kutakin, kun lapset on pieniä, kannattaa aika käyttää heidän kanssaan! - Kerttuli -

   Poista
  2. Erikoisemmat taimet ostan, jos ei niitä saa siemeninä, ja jos en vaan osaa kasvattaa niistä eläviä kasveja=)
   Lisääminen tapahtuu jakamalla, pistokkaista tai siemenistä, ja
   tämä pätee sekä ulko- että sisäkasveihin.
   -Satu-

   Poista
 5. kasvatan itse taimet, chilit jo urkissa ja omituiset tomaatit vielä pusseissa :)

  VastaaPoista
 6. Ihana blogi! Itse kasvatan lähinnä valmiista taimista, toisinaan myös siemenistä, mutta taimet ovat jotenkin helpompia ;) Haaveissa olisi oma pieni kasvihuone, niin voisi kasvattaa enemmänkin kaikenlaista. Mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 7. Kasvatan taimet, osa tomaateista ja chili kylvetty, samoin purjo. Tänä vuonna kokeilen myös amppelikurkkua, sen ostan taimena, kun en lajikkeista tiedä...just kirjauduin lukijaksi. eli kahdella.

  VastaaPoista
 8. Hei,

  terveyhdys teille kaikillei uusille arvontaan osallistuneille ja lukijoiksi tulleille. Hyvässä vauhdissa tuntuvat monilla jo kylvöpuuhat olevan. Itse huomaan, että tämä keväinen säätila kyllä innostaa asiaan ihan eri lailla kuin metriset hanget! Toivotaan arpaonnea! - Kerttuli -

  VastaaPoista
 9. Monen vuoden tauon jälkeen koitan kasvattaa taimet taas itse. Valon ja tilan puutteen vuoksi olen pitkään käyttänyt ostotaimia, mutta luottopuutarhani lopettaessa toimintansa, päätin taas kasvatella itse. Voi olla, että osan taimista joutuu kuitenkin vielä ostamaankin, jos kasvatus ei onnistu, mutta toivottavasti edes jotain taimia saadaan omasta takaa.:) Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 10. Harrastan kaikkia kolmea eli siemenkylvöjä, taimikasvatusta ja ostanpa jonkun kasvin aina valmiinakin.

  merja

  VastaaPoista
 11. Kiva arvonta! Kyllä kevät aina innostaa itsekin kasvattamaan ainakin jotain pientä. Uutena kävijänä olen mukana yhdellä arvalla. Liisa67

  VastaaPoista
 12. Toisina vuosina olen kasvattanut kaikki kasvariin siemenestä, toisina taas ostan osan taimista esikasvatettuna esim. Kodin kukilta. Ongelmana tahtoo olla, ettei kaikki itsekasvatetut ehdi kypsyttämään satoaan lämmittämättömässä kasvihuoneessani.

  Mukana kolmella arvalla, laitan linkin blogiini ja liityin lukijaksi :)

  Eija blogista; paarynapuunvarjossa.blogspot.fi
  paarynapuunvarjossa@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Suurkiitokset Kerttulille<3<3<3 Hain palkintoni postista hetki sitten, ja ikionnellisena täytyy kiittää Kerttulia ihanasta essusta haravalapiosta ja siemenöisistä<3<3<3!!!
  Kyllä tämä piristi mun olotilaani miljoona kertaisesti, Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu,
   kiitoksia paljon näistä kauniista kiitoksista, olipa mukava kuulla! Hieno juttu, että pääpalkinto osui juuri sinulle. Täytyy sanoa, että omasta mielestäni varsinkin tuo Saija Aaltosen kukkaliikkeen lahjoittama punainen pikkuhara oli erityisen sievä. Raatsiikohan sitä edes käyttää ;) ?
   Kaikkea hyvää kevääseesi! - Kerttuli -

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!