perjantai 10. huhtikuuta 2020

Tämän helpompaa ei voi sushi olla!

Sopinee tämä näin pääsiäiseenkin, vaikkei ihan perinteisin pääsiäisruoka olekaan. Mutta väriensä puolesta ainakin, ja myös vähän kevyemmäksi vaihtoehdoksi tuhtien pääasiäisherkkujen lomaan.

Aika ajoin kun nimittäin alkaa tehdä kovasti mieli sushia. Nyt korona-aikaan ei kuitenkaan oikein houkuttele käydä noutamassa sushia vaikka irtomyynnistä, mahtaako sitä tällä hetkellä olla tarjollakaan?

Itse taas ei viitsisi kovin usein ruveta sushia vääntämään, sen verran suuritöisiä ne ovat. Mikä siis ratkaisuksi?

Sushikulho on loistava keksintö, siihen tulee sushin ainekset helposti päällekkäin kasattuna, ei tarvitse muotoilla eikä rullailla.

Sushiriisipussin ohjeen mukaan keitetty, maustettu ja jäähdytetty sushiriisi kipataan kulhon pohjalle. Hätätapauksessa myös tavallinen puuroriisi toimii vallan hyvin.

Riisin päälle voi lorauttaa kastiketta, joka on tavanomaisen sushikastikkeen kaltainen, eli wasabitahnaa ja soijakastiketta sekoitettuna, lisäksi mukaan sekoitetaan vielä reilu loraus ruokaöljyä.

Osan kastikkeesta voi säästää siten, että ruokailijat voivat vielä itse lisätä sitä lautaselleen annoksen päälle.

Riisin päälle kulhoon kasataan muut ainekset: esimerkiksi kalaa ja erilaisia kasviksia. Pinnalle voi vielä ripotella vähän (paahdettuja) seesaminsiemeniä ja pieneksi silpuksi hienonnettua kuivattua merilevää.

Nautitaan tavanomaisten sushilisukkeiden, hillotun inkiväärin ja edellä mainitun kastikkeen kanssa.

Nam, niin nopeaa ja helppoa!

Ihanaa, aurinkoista pääsiäistä!

2 kommenttia :

  1. Mainio oikopolku sushinälkään. Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Maut on vallan samat, mutta vaiva huomattavasti pienempi :)

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!