lauantai 28. marraskuuta 2015

Pieni hauska yllätys - suomalaisia päärynöitä kaupassa!



Kotikauppamme hedelmätiskillä tuli vastaan erikoinen yllätys - kotimaisia päärynöitä - marraskuun lopussa!

Koskaan aiemmin en ole nähnyt tällaisia kaupan. Päärynät olivat söpön pienikokoisia - sopisivat mainiosti vaikka jonnekin juustopöytään.

Eivätkä ne olleet aivan mahdottoman hintaisiakaan. Ja mikä parasta, ne olivat vielä todella hyvänmakuisiakin, mehukkaita ja makeita.

Alkoi tietysti heti mietityttämään, missähän päin nuo mahtavat olla kasvaneet, semminkin kun noita on vielä näin myöhään tarjolla? Olisivatkohan kenties peräisin Ahvenanmaalta, siellä kun taitavat viihtyä vähän eksoottisemmatkin kasvit. Ja näinhän tuo näytti olevan, Ahvenanmaan päärynät ovat rantautuneet Manner-Suomeen pari vuotta sitten, mukava juttu :)

Oletko sinä huomannut kaupassa kotimaisia päärynöitä?

7 kommenttia :

  1. Oi ihanaa! Istutin kaksi päärynäpuuta tänä syksynä, saisinpa joskus nauttia sadosta. :)

    Kaupassa en ole suomalaisia päärynöitä nähnyt, pitääpä avata silmät, jos tulee vastaan!

    VastaaPoista
  2. Oho! Enpä ole törmännyt kotimaisiin päärynöihin. Omalla pihalla kasvaa yksi päärynäpuu, mutta satoa en ole vielä saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kasvaa pihassa nuori päärynäpuu, Pepi-lajiketta. Pari päärynää olen siitä päässyt maistamaan, eivät harmi kyllä olleet lainkaan niin maukkaita kuin nämä kaupan hedelmät. Satoaikakin jää varmasti aika lyhyeksi, joten kiva että kaupasta voi hakea täydennystä. Tykkään nimittäin kovasti päärynöistä :)

      Poista
  3. No enpä ole törmännyt kaupassa kotimaisiin päärynöihin. Omenoita sentää joskus näkee alkusyksystä.

    VastaaPoista
  4. Näinpä arvelin, että moni ei näistä tiedä. Itsekin huomasin nuo ihan vahingossa. Enkä ensin meinannut uskoa tuota alkuperämaata, piti ihan myyjältä varmistaa, pitääkö tuo paikkaansa.
    Luin myös netistä, että nuo tosiaan ovat aika huonosti tiedossa, kannatti siis postata! Itse ainakin ostan todella paljon mieluummin kotimaisia hedelmiä kuin ulkolaisia.

    VastaaPoista
  5. Onpas mukava yllätys, että suomalaisia päärynöitä on kaupassa. En ole itse huomannut. Minulla ei ole päärynäpuita, mutta kyllä niitä Pohjois-Karjalassakin viljellään. Mukavaa adventtia! - Huomasinkin, että olen liittynyt jo blogisi lukijaksi. Tervetuloa myös vastavierailulle! http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Oho en ole minäkään huomannut kotimaisia päärynöitä kaupan!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!