tiistai 2. joulukuuta 2014

Kuusi kuvaa kesästä -haaste

Kun uuteen kesään on vielä matkaa eikä luntakaan näytä saapuvan, on mukava muistella menneen kesän aurinkoisia ja lämpöisiä hetkiä. Päärynäpuun varjossa -blogin Eija heitti kaikille blogeissa kiertäneen kesäkuvahaasteen. Päätinpä siis tarttua haasteeseen, vaikka kesän monista ihanista jutuista ei olekaan ihan helppoa poimia vain kuutta kuvaa.

Ihan ensimmäisenä täytyy nostaa koko kesään kohokohta, joka oli myös jopa yksi elämäni huippujuttuja, ihana lomamatka Kroatiaan, minne olin niin pitkään haaveillut pääseväni. Jostain syystä nämä hassut, ilmassa keikkuneet päivänvarjot ovat jääneet muistiin niin, että ne ovat tulleet mieleen unissakin.

Olimme jo lähdössä kaikkine tavaroinemme kovassa helteessä pois ihanalta Korculan saarelta, kun törmäsimme näihin varjoihin. Meinasin ensin kävellä ohi, mutta onneksi tuli kuitenkin pysähdyttyä kuvaamaan.


Kukkia pitää tietenkin olla, niistä mukaan pääsee lempparini hajuherne, joka ilahdutti mökillä mainion syvänpunaisilla kukillaan.


Kesän ensimmäisen kesäkurpitsan valmistuminen on aina pikkuisen juhlava hetki ja kuvan paikka. Tällä kertaa astiassa kasvanut ensimmäinen kesäkurpitsa valmistui jo hyvissä ajoin ennen juhannusta.


Tämän kesän uutuus ja erikoisuus oli butternut-kurpitsa, jonka kasvattamista nyt ensimmäistä kertaa kokeilin. Muutama kurpitsa ehti jopa valmiiksi asti, vaikkakin kesäkuun viileä sää taisi haitata vähän niiden kasvua. Vielä on yksi keittiön pöydällä odottamassa päätyäkseen laatikkona joulupöytään. Ensi kesänä yritetään kasvattamista uudestaan!


Mustikkasato ei ollut kovin runsas, mutta paikoitellen mustikoita löytyi kuitenkin ihan mukavasti niin, että nyt niistä päästään nauttimaan pakastettuina. Mutta voi, miten herkullisen houkuttelevilta tuoreet mustikat näyttävätkään kuvassa!


Pitkästä aikaa tuli tehtyä muutama heinäseiväs maisemaa koristamaan.


Kaikin puolin kelpo kesä siis! Saas nähdä, millainen tulee seuraavasta? Jos haluat, poimi kesäkuvahaaste tästä itsellesi.

Ja tervetuloa teille uusille lukijoille, toivottavasti viihdytte blogini parissa!

2 kommenttia :

  1. Hei!
    Hienoja kuvia, suosikkejani ovat varsinkin kaksi ylintä!
    En ole koskaan nähnyt noin ihanaa hajuhernettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sara. Tuo hajuherne oli tosiaan aika huikean värinen, en ole itsekään aiemmin nähnyt vastaavaa. Kuvakaan ei aivan kykene toistamaan sen syvän karmiininpunaista väriä. Yritin juurruttaa siitä pistokasta, mutta harmikseni juurruttaminen ei onnistunut, se on hajuherneellä vähän vaikeaa.

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!