perjantai 26. joulukuuta 2014

Kerran vielä (ainakin...), ihana semifreddo!

Mietittiin joulun alla jälleen kuumeisesti joulupöydän jälkkäriä, se on menun aina vaihtuva ja vaikein osa. Lopulta yksi tyttäristä keksi sen: piparkakku-semifreddo! - Kyllä!

Olen kirjoittanut jo aiemmin pari semifreddo-postausta. Tämä on niin syntisen hyvä ja monipuolinen jälkkäri, että tämä yksi postaus sopinee vielä, ei kahta ilman kolmatta.

Piparkakun lisäksi joulu-semifreddoon piti kehittää vielä joku lisäjuttu; jotain värikästä, vähän makeaa ja pikkuisen hapokasta. - Kävisikö puolukka, karpalo tai herukka? - ei, ne tuntuivat kaikki liian tavanomaisilta.

Sitten vihdoista viimein keksin sen: ihanan aromikas granaattiomena! Keitin siitä siirapin kera sokerin ja veden.

Semifreddo tehtiin tavalliseen tapaan kermasta, kananmunista ja sokerista. Loppuvaiheessa joukkoon sekoitettiin (gluteenitonta) piparkakkumurskaa sekä lisämakua antamaan vielä vähän kanelia ja neilikkaa. Ihan viimeiseksi mukaan vielä pikkuisen granaattiomenasiirappia, niin että se jäi hauskoiksi punaisiksi viiruiksi.

Sitten herkku pakkaseen kohmettumaan. Ennen nauttimista koristeeksi vielä pieniä pipareita, ja loppu granaattiomenasiirappi lusikoitavaksi annosten päälle. Nam, mainiolta maistui!




Jos haluaisi vielä lisätä juhlan kunniaksi herkun täyteläisyyttä, voisi sekaan ripotella myös vähän marenginpalasia, ja/tai (valko)suklaata :)

Tämä sopii myös hyvin vaikkapa uudenvuoden herkuksi, jos varastoon on sattunut jäämään ylimääräisiä piparkakkuja.

6 kommenttia :

  1. Vesi tulee kielelle näistä jälkiruokakuvista! Oikein hyvää loppuvuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja, onpa mukava kuulla. Jotenkin olin aiemmin pitänyt ruokakuvausta ihan mahdottoman vaikeana. Mutta kun vain ryhtyi tuumasta toimeen ottamaan kuvia, niin eipä tuo nyt niin hankalaa näytäkään olevan. Ja vaikkei minulla ole kuvauskalustonakaan kuin onneton vanha pokkari.
      Samaten, oikein hyvää vuodenloppua ja uuden alkua!

      Poista
  2. Oi, mutta semifreddo onkin mitä mainioin jälkkäri, herkullinen joulumaku sulla tässä! Semifreddo on hyvä erityisesti pitkän aterian päätteeksi, varsinkin, jos sitä joutuu vielä vähän odottamaan. Ehtii paksu maha laskemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, semifreddo on niin mainio ja muuntuvainen jälkkäri. Kun sen on kerran keksinyt, niin eipä sitä ihminen paljon muuta tarvitsekaan. Taisipa esiintyä taannoin sinunkin blogissasi :)

      Poista
    2. Jep, siellä se oli minullakin, innoitit tekemään. Olen joskus aikoinaan valmistanut semifreddoa mutta jostain kumman syystä se jäi unholaan. Nyt on taas tuoreessa muistissa!

      Poista
  3. Voin vakuuttaa, että kyseessä on paras semifreddo, jota olen päässyt nauttimaan.

    t. Ukko

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!