sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tuhkapensas - mainiota kranssiainesta


Pimenevä syksy alkaa viedä ajatukset aina välillä jopa jo vähän jouluisiin tunnelmiin. Sitä rupeaa hiljalleen kaipaamaan kynttilän- ja muuta valoa sekä erilaisia koristeita kuten kransseja.Jos pihassasi kasvaa tuhkapensas, on sinulla riittämiin hyvää kranssiainesta. Tuhkapensas kasvaa nopeasti, ja sitä täytyy joka tapauksessa karsia tuon tuosta. Nyt lehtien varistua on hyvä aika kerätä oksia talteen askarteluja varten.

Tuhkapensaan oksista taivuttelee kätevästi mitä moninaisimmat kranssit. Paksumpi oksien tyvi käy tukevammaksi pohjaksi isompiin kransseihin.

Pikkuhaaraisista yläoksista taas syntyy sievää, rönsyilevää kranssinpintaa. Oksista taivuttaa helposti myös vaikkapa sydämenmuotoisen kranssin.

Oksat on helppo värjätä haluttuun sävyyn suihkuttelemalla niihin spraymaalia, vaikkapa valkoista, hopeaa, kultaa - tai jopa mustaa. Ennen värjäämistä oksien on hyvä antaa kuivua kunnolla.

Valkoiseksi värjättynä lopputulos on vähän saman näköinen kuin hopealanka-kasvista tehty kranssi, mutta materiaalikustannus on huomattavasti pienempi.

Pitkässä tuhkapensasaidassa riittää kranssiainesta.
Kranssien lisäksi koristeeksi voi kerätä myös pelkkiä tuhkapensaan oksia. Sopivan väriseksi spreijattuihin oksiin voi kieputtaa vaikka jouluvalot.

Tässä vaiheessa aina harmittaa pikkuisen ne kukat, mitkä jäivät tänä kesänä kasvattamatta, kuten vaikkapa lyhtykukat. Miten mainiosti ne sopisivatkaan syksyisen kranssin koristeeksi. Siispä ensi kesänä!


2 kommenttia :

  1. Syksy on turhaan parjattu vuodenaika. Silloinhan voi tehdä kuten sinä: vaikkapa kransseja. Täytyypä laittaa omani ulko-oveen. Kynttilöiden ja takan poltto on myös ihanaa pimenevinä syysiltoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kommentti Vilma, olen niin samaa mieltä! Tästä täytyneekin jatkaa ihan uusi blogipostaus, rupesi tulemaan niin pitkä kommentti tähän :)

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!