lauantai 4. lokakuuta 2014

Ihanat tomaatit kylppärissä

Olen pikkuhiljaa keräillyt kasvihuoneesta vielä raakoja tomaatteja sisälle jatkamaan kypsymistään. Osa on kuitenkin saanut jäädä vieläkin kasvariin, kynttilän lämmittäessä kylmimpinä öinä.

Sisällä kypsyvät tomaatit houkuttelevat näin syksyllä helposti pikkukärpäsiä. Sijoitinkin tomaattilaatikot sen vuoksi kylppäriin, sinne nuo kärpäset eivät löydä kovin helposti tietään.

Olen myös huomannut, että kylppärin lattialämmitys taitaa tehdä tomaateille hyvää, kypsyvät hyvin siellä mukavassa lämmössä.

Monenkirjavat tomaattilaatikot ilahduttavat suihkussakävijää. Esiin pilkistää niin syvänvihreää, raidallista, iloisen keltaista kuin myös oranssihtavaa ja punaisempaa tomaatinkylkeä.

Ruokakaupasta saatavat pienimmät pahviset tomaattilaatikot ovat mielestäni parhaita kypsyttämiseen. Tomaatit saa aseteltua niihin sopivan ohuiksi kerroksiksi, ja tarvittaessa laatikot voi pinota tilan säästämiseksi päällekkäinkin.

Kypsyvät tomaatit erittävät etyleeni-kasvihormonia, jota erittyy myös monista kypsistä hedelmistä.

Etyleeni on tärkeässä roolissa tomaattien kypsymisessä nopeuttaen sitä. Tomaattien päälle voi laittaa läpinäkyvän muovin, joka estää etyleenin haihtumista ilmaan.

Kunhan kypsyvät, tomaatit päätyvät ihanaan tomaattikastikkeeseen sekä paholaisen hilloon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!