sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kuka rei´itti kiinankaalin?

Kasvihuoneessa kasvavat kiinankaalintaimet näyttävät tässä vaiheessa hyviltä. Paitsi yksi, jonka lehdet joku on syönyt ihan pitsisiksi.

Olen yrittänyt etsiä lehtien rei´ittäjää tainta tiiviisti tarkkailemalla, mutta mitään ei ole näkynyt. Kunnes nyt yhtenä iltana, kun syyllisiä paljastui saman tien kaksikin. Yhden lehden alapinnalta löytyi pienenpieni parimillinen etana, joka sai lähdön saman tien.

Lehtiruusukkeen tyvellä taas majaili luultavasti vielä tehokkaampi tyyppi, parimillinen sinisenmustana kiiltelevä rapsikuoriainen. Sekin tuli liiskattua aika nopeasti, mutta sain siitä sentään napsaistua ensin kuvan.
Rapsikuoriainen.

Josko kiinankaalit saisivat nyt olla rauhassa, kun nämä kaksi pitsinnyplääjää on päästetty päiviltä. Jos kasveissa näkyy viotuksia, kannattaa tarkkailla taimia ahkerasti, etenkin iltasella. Syyllinen löytyy usein läheltä.


2 kommenttia :

  1. Paljonkohan kiinankaali tarvitsee multatilaa kasvakseet? Siis juuret, käykö se n. 20cm salaattipenkkiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pieni juuristo kiinankaalilla mielestäni on, taitaa kasvaa kaikin puolin vähän salaatin tapaan, joten tuo multatila kyllä varmasti riittää. Aika iso ongelma on kuitenkin nuo erilaiset tuholaiset, niiltä kiinankaali pitäisi jotenkin pystyä suojaamaan.

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!