lauantai 10. elokuuta 2024

Yksi ovi sulkeutui...

On tullut aika sanoa heippa vanhalle asunnolle ja puutarhalle. Ilolla toivotamme uuden lapsiperheen tervetulleeksi asuntoomme, jossa itse ehdimme asustella 32 vuotta 😊

Kiitos ja heippa vanhalle kodille!
Kaiken tavaran ja muun purkaminen on ollut melkoinen savotta, onneksi se on nyt lopulta ohi - eikĂ€ jÀÀnyt lapsillemme 😊 Ja onneksi olemme saaneet tehdĂ€ sitĂ€ rauhassa parin vuoden ajan.

SiinÀ ajassa ehdin napata mukaan myös kaikki tÀrkeimmÀt ja rakkaimmat kasvit, mitÀ nyt rivaripihaan mahtui.

Olo on tÀllÀ hetkellÀ varsin helpottunut - ehkÀ joukossa on joku pienenpieni haikeudenmurunen.

Takaisin en nyt kuitenkaan isommin kaipaa, etenkin kun löytyi mukava rivariasunto tÀydellisellÀ sijainnilla vain kymmenen kilometrin pÀÀssÀ vanhasta kodista.

En jÀÀ juuri kaipaamaan edes tĂ€mĂ€nhetkiseen tilanteeseen nĂ€hden liian isoa puutarhaa. Korkeintaan ihan lievĂ€sti sen vielĂ€ kypsyvÀÀ satoa. 

Kylvin ja istutin vielÀ kevÀÀllÀ uusien asukkaiden iloksi hiukan mahdollisimman helppohoitoisia kasveja: sipulia, kesÀkurpitsaa, perunaa, purjoa ja vÀhÀn porkkanaa sekÀ yhtÀ lempparikasveistani punajuurta. Kasvihuoneessa on lisÀksi kymmenkunta tomaatintainta.


Tomaatit ovat kasvaneet vanhan asunnon 
kasvihuoneessa kĂ€sittĂ€mĂ€ttömĂ€n hyvin,
vaikka hoito on ollut minimaalista.

Kaikki on yllÀttÀen kasvanut loistavasti, vaikka kasvien hoito on nyt ollut hyvin minimaalista. Tomaatit ovat kasvaneet paremmin kuin koskaan aiemmin, ne ovat aivan jÀttivaltavia.

EhkĂ€ se johtuu siitĂ€, kun en ole nyt ahtanut kasvihuonetta mahdollisimman tĂ€yteen, vaan tomaatteja on harvakseltaan, niillĂ€ on runsaasti kasvutilaa. TĂ€mĂ€ olisikin siis nĂ€htĂ€vĂ€sti ollut parempi ratkaisu 😊

Toivottavasti nÀmÀ eivÀt jÀÀ viimeisiksi
itse kasvatetuiksi sipuleiksi.
Tuskinpa, sillÀ olen jo suunnitellut
kasvattavani sipulia myös rivaripihassa 😊

Noinkohan tÀmÀ jÀÀ viimeiseksi purkiksi
etikkapunajuuria oman maan sadosta?
Sipulisadon olen jo ehtinyt kerÀÀmÀÀn talteen itselleni, kuin myös valtaosan punajuurista.

Perunoita vielÀ havittelisin, mutta niille ei nyt enÀÀ ole oikein sopivaa sÀilytyspaikkaa.



NiinhĂ€n sitĂ€ sanotaan, ettĂ€ kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu 😊  Mielenkiinnolla odotan, mitĂ€ tĂ€mĂ€ resurssien vapautuminen voi tuoda tullessaan, kun ei tarvitse enÀÀ huolehtia kahdesta asunnosta ja niistĂ€ toisen myynnistĂ€.

Ilmaantuuko jostain kenties vielĂ€ joku paikka, missĂ€ kasvattaa omat potut ja punajuuret? PienenpieniĂ€ ajatuksenpoikasia tai haaveita minulla on, aika nĂ€yttÀÀ, mitĂ€ nĂ€istĂ€ mahdollisesti kehkeytyy. 

#koti #asunto #muutto #puutarha #rivitalo

5 kommenttia :

  1. Onnea uuteen kotiin ja elÀmÀnvaiheeseen!

    VastaaPoista
  2. Luopumisen vaikeus ja haikeus. Niin se elÀmÀ menee, vaiheittain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NÀin tuo menee, varmaan tÀstÀ eteenpÀin elÀmÀ on valitettavasti enemmÀn tuota luopumista, ja myös sitÀ ettÀ malttaa luopua asioista, ehkÀ mieluummin vÀhÀn etupainotteisesti kuin pakon edessÀ.

      Poista
  3. Varmasti on myös sitÀ haikeita ilmassa, hyvÀ kun sait kuitenkin pitkÀn siirtymÀajan. Hyvin kuvasit tilannetta yllÀ olevassa vastauksessa.

    VastaaPoista

Kiva kun kÀvit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessÀ toiveita tai muuta blogini suhteen!