maanantai 18. heinäkuuta 2016

Se elää sittenkin :)

Moni on kirjoitellut viime talven kasvituhoista. Minulle ei tuhoja liiemmälti tullut, paitsi yhden kärhön verran, niin luulin.

Jostain syystä en ole ollut koskaan erityisen viehättynyt kärhöihin. Joitain vuosia sitten hankin kuitenkin marketin alesta yhden vaaleanlila-kukkaisen köynnöksen. Se sai varttua rauhassa paikallaan, ja kasvoikin aika komeaksi.

Pikkuhiljaa siedätyin, ja aloin pitää tuosta kärhöstä aika lailla. Viime kesän (sateissa silloinkin ;) sattumalta kuvailin oikein urakalla tuon kärhön kukintaa.

Ja sitten yhtäkkiä tänä keväänä tuttu kärhö ei noussutkaan terhakkaana maasta, kuten aina aiemmin. Tulihan sitä sitten ihan ikävä, onneksi olin ehtinyt ikuistaa sen valokuviin.
Joku sanoi, että kuolleelta näyttävien kasvien suhteen kannattaa odottaa juhannukselle saakka. Juhannus tuli ja meni, eikä edelleenkään mitään elonmerkkiä.

Sieltä se jälleen ponnistaa! Nokkosten pois
raivaaminen sai kärhön kasvattamaan saman tien
uusia versoja. Olisipa pitänyt hoksata tehdä 
tuo raivaus jo aiemmin!
Sen sijaan kärhön paikalle kasvoi tuuhea nokkospehko, jota aloin raivata muutama
päivä sitten.

Onneksi olin otteissani varovainen, sillä kuinka ollakaan, nokkostenvarsien seasta paljastuikin yllättäin pienenpieni kärhönalku. Tein sille kaikki mahdolliset lannoitus- ja muut elvytystoimet. Nyt vain toivotaan, että kärhö jaksaisi jatkaa kasvuaan ja vahvistuisi, jotta selviäisi vielä ensi talvestakin :)

Viime kesänä kaikki kasvoi paljon rehevämmin kuin tämän kesän säässä.
Keskellä tuo samainen kärhö.


9 kommenttia :

 1. Onnittelut! Hienoa että kärhö oli säilynyt. Kiva kuulla, että sinulla ei ollut sen enempää talvituhoja. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut. Upea kärhö on pitänyt pintansa.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kärhösi selvisi sittenkin talvesta:)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset teitille, kärhö tuntuu oleva sinnikästä sorttia, mukava juttu! Kivaa alkavaa viikkoa myös teille kaikille - sään puolestakin vaikuttaa nyt lupaavalta... :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, että kärhösi on sittenkin elossa. Kipaisenpa vielä kerran syynämään omat kärhöni, josko edes joku niistä olisi herännyt syväjäästä.

  VastaaPoista
 6. Kärhöt voivat uinua yhden kasvukauden ja kasvaa entistä ehompana seuraavana keväänä. Kovin myöhään muutkin taimet heräilevät elämään tänä kesänä!

  VastaaPoista
 7. Mainio homma. Monta kasvia on noussut tai tehnyt siementaimia, onneksi. Tuo kärhön ilmestyminen oli sinulle varmasti mieluinen juttu. Itseltäni hävisi ainakin 5 kärhöä ja kyllä harmittaa. Juuri tänään viimeksi koetin tehdä havaintoja, mutta kyllä ne taitaa olla menetettyjä...

  VastaaPoista
 8. Minä luulin myös, että oma Presidentti-kärhö on mennyt talven aikana, mutta kaltoin odottaa ja se palkittiin. Nyt on jo nuppuja tulossa. Kirjoitinkin siitä blogissani samaan tapaan kuin sinä tässä. Mun blogi kulkee nimellä satumaista juttua ja siellä postaus Presidentti elää.

  VastaaPoista
 9. Miksihän multa kuoli 1/3 kasveista, teinkö jotain väärin vai oliko syy kokonaan talven.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!