keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tähtien tuiketta!



Joulunpyhinä teki mieli saada ulos jotain pientä talvista ja kivaa, kun ei oikein muutoin ollut talven tuntua. Ja toisaalta, kun lämpötila viimein laskeutui pakkasen puolelle, mahdollistui erilaisten jääjuttujen tekeminen, ilman että ne sulavat pois saman tien.

Jäädytin tähdenmallisessa hiekkakakkumuotissa tuollaisia pieniä tähtiä, jotka ripustin harjateräksestä väännnettyyn pidikkeeseen. Kesäisin tuo sama pidike toimii köynnöstukena.




Jäädytin tähdet pakastimessa, missä ne valmistuivat paljon nopeammin kuin ulkona tuolloin olleessa pikkupakkasessa.

Nyt onnistuisi kyllä jäädyttäminen hyvin ulkosallakin, meillä mittari näyttää -27 astetta!

Laittaessani tähdet jäätymään, pistin muotissa olevaan veteen pätkän rautalankaa ripustuslenkiksi.


Oikein hyvää - hyytävää - loppiaispäivää kaikille!

12 kommenttia :

  1. Minäkin laitoin pari maitotölkkiä kokeeksi ulos. Varmaan ei pitkään tarvitse olla, kun niiden reunat jäätyvät. Kaunis valo tähdissä, kun aurinko pääseen niissä kimmeltämään. Toivottavasti pikkupakkasta riittää, että säilyvät pitkään.

    VastaaPoista
  2. Kauniita tähtiä ja niin yksinkertainen idea. Taidanpa minäkin kokeilla tuollaista. Pakkasta taitaa olla joka puolella Suomea, meillä -25. Mukavaa pakkaspäivää!

    VastaaPoista
  3. Hieno talvikoriste. Tuon idean voisin varastaa...

    VastaaPoista
  4. Ompa kauniita! Itse en ole saanut aikaiseksi ensimmäistäkään jäälyhtyä, mielessä on kyllä ollut!

    VastaaPoista
  5. Onpas upea, ensisilmäyksellä en edes ymmärtänyt, että on kyse jäätähdistä. Ja tuo ruosteinen harjateräs on aina vaan niin kaunista <3

    VastaaPoista
  6. On kyllä hieno idea. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitoksia kommentista, ja kiva kun liityit lukijaksikin! Poikkesinkin kurkkaamassa blogissasi saman tien, mukavannäköisiä sisustusjuttuja sinulla!
      Seuraavassakin postauksessani tulee olemaan jääjuttuja, innoissani täällä odottelen että pääsen sen pian julkaisemaan :) Taidan laittaa sen torstaina...

      Poista
  7. Hauska idea, tuosta harjateräksestä saa kyllä loihdittua kivoja koristeita. Säilyivätkö tähdet pitkään pihalla? Kohtahan nuo pakkaset taas tulevat ja pääsee tekemään erilaisia jääjuttuja.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!