torstai 22. lokakuuta 2015

Porkkanoita suoraan maasta


Miten hyvältä voikaan maistua juuri maasta nostettu tuore porkkana!

Syyslomareissusta tultua oli niin suuri porkkananhimo, että piti ensimmäisenä painella kasvimaalle porkkananhakuun.

Meillä on vielä kaikki juurekset maassa. Jätin ne sinne taannoisten pakkasöiden uhallakin, sillä juurekset säilyvät kuitenkin kaikkein parhaimpina, kun ne saavat olla mahdollisimman pitkään maassa.

Peittelin ne vain kolminkertaisella suojauksella; ensin harso, sitten muovi ja vielä toinen harso ylle.

Aivan maan pinnassa olevia juuresten huippuja pakkanen hieman puraisi, mutta nämäkin kohdat ovat kyllä palautuneet ennalleen nyt säiden lämmettyä ja juuresten saatua vähän sadetta niskaansa.

Vielä tehokkaammin nuo olisi voinut suojata siten, että olisi haudannut juurekset vähän syvemmälle maan uumeniin vetämällä rivien välistä multaa niiden suojaksi.

Joskus aiempina vuosina olen joutunut nostamaan juureksia jo huomattavasti varhemmin myyräongelman vuoksi. Tänä vuonna en ole havainnut myyriä meilläpäin lainkaan, joten nekään eivät ole tuottaneet ongelmia.

Ehkä nuo pitää kuitenkin nostaa maasta ensi viikonloppuna, tai viimeistään seuraavana, täytyy seurailla säätiedotuksia.

Seuraavaksi laittelen niitä reissukuulumisia, on vain melkoinen urakka purkaa kuvat kamerasta, viikonloppuna varmaan onnistunee.
.

5 kommenttia :

 1. Meilläkin on vielä juurekset pellossa, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus kaivaa kaikki ylös, jos tuo sade hieman taukoaisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla, että muillakin on vielä samanlainen tilanne, kuvittelin jo, että kaikki muut ovat jo sadon keränneet :) Tänä vuonna pakkaset tulivat kyllä niin yhtäkkiä yllättäin, että olen kuullut joillain jääneen tomaatit kasvihuoneeseen ja muutakin arempaa pelastamatta.
   Yhdestä vuodesta taas muistan, kuinka maa jäätyi näihin aikoihin ihan pysyvästi. Mutta nytpä näyttää ulkona plus 10 astetta, joten ei huolen häivää!

   Poista
 2. Meillä taasen oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa myyriä, jotka söivät lähes kokonaisen punajuurisatoni:( Nostin naattia, eikä perässä tullut mitään. Maassa nuo muuten kyllä juurekset parhaiten säilyy, eikä kellarittomalle edes sato mahtuisi pelkästään jääkaappiin.

  VastaaPoista
 3. Minullakin on juurekset vielä maassa. Siellä ne tosiaankin säilyvät parhaiten. Katsotaan nyt, koska punajuuret on pakko nostaa.

  VastaaPoista
 4. Täällä on myös vähän porkkanoita vielä maassa. Tänä vuonna en tosin päässyt puutarhahommiin koko alkukesänä, joten sato on hyvin vaatimaton. Mutta jännä juttu nuo myyrät. Myöskään meillä ei tänä vuonna ole näkynyt samoissa määrin tuholaisia, kuin edellisenä vuonna!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!