perjantai 3. huhtikuuta 2015

Herkullisia yksityiskohtia: Nordiska Trädgårdar (osa 2/4)

Odotin Tukholman puutarhamessuilta aivan erityisesti ruosteisen metallin; harjateräksen, teräsverkon ja muun metallin monipuolista käyttöä - ja sitä myös oli tarjolla. Ruosteisesta raudasta löytyi toinen toistaan huikaisevampia rakennelmia, myös sinkkiastioita ja muita -tarvikkeita oli joka lähtöön.   
Kuulemma toimii!
Entä mitäpä minulle tarttui messuilta matkaan? Valokuvien, mukavien muistojen, muutaman upean siemenluettelon ja kasvihuonekuvaston lisäksi maltoin mieleni aika hyvin. Mukaani ei lähtenyt kuin muistoksi yksi ihana esine sekä herkullinen tomaattimarmeladi (palataan sen koostumukseen vaikka joskus tomaattiaikaan).

Siemenosastoilla homma kyllä meinasi lähteä lapasesta. Nyt huomaan, että tätä messukerrottavaa onkin niin paljon, että täytyy noista siemenjutuistakin tehdä ihan oma postauksensa. Tässähän taitaa mennä koko loppukevät näiden messukuulumisten raportoinnissa, toivottavasti jaksatte pysyä mukana!  

Mutta entäpä se tuossa edellä mainitsemani esine? Nyt täytyy tehdä pieni tunnustus; olen jostain merkillisestä syystä ihastunut Ruotsin kruununprinsessaperheeseen ja heidän edesottamuksiinsa; ennen muuta siihen mutkattomaan tyylikkyyteen, lämpöön ja toisaalta "tavallisuuteen", mikä heistä huokuu. Ihan Vickanin & co vuoksi piti mukaan napata tuollainen hauska kruunukoristeinen kasviruukku. Se varmaan päätyy kuistillemme, kunhan sää vähän lämpiää. 

Hiukan jännitin, mitä lentokentällä tuumaavat tuosta tärkeästä esineestäni, saanko viedä sen mukanani koneeseen. Vaan eipä ongelmaa, lentokenttävirkailija totesi vain: "blommorna är ju viktiga!" :D

Raatsisikohan näitä käyttää muuhun kuin koristeeksi?
Ai niin, niitä kasvejakin! Etenkin nuo pinkit ja siniset kerrotut esikot olivat suorastaan syötävän suloisia, en ole aiemmin tuollaisia nähnyt!

Naapurin värit.

Vielä pari muualla jo aiemminkin nähtyä ideaa, kasvitelineet kuormalavasta ja hetekasta. Laitetaan nyt kuitenkin tähän ihan muistin virkistykseksi:

Viimeiseksi tältä erää: tähän houkuttelevasti höyryävään, kiiltelevään kupariammeeseen olisi vähän väsähtänyt messukävijä mieluusti pulahtanut :)


Seuraavassa jutussa päästään sitten niihin siemeniin, pysyhän kuulolla!

Edelliseen messupostaukseeni pääset tästä. Ja seuraavaan tästä.

Oikein hyvää pääsiäistä!

6 kommenttia :

 1. Näyttäisi siltä, että siellä on ollut runsaasti kaikkea ihanaa omaksuttavaa. Mielitekoja tulee jo näitä kuvia katsellessa :)

  VastaaPoista
 2. Varmasti ollut mukava reissu, pääsispä itsekin joskus käymään!

  VastaaPoista
 3. Mörökölli, kyllähän tuolla melkoinen "runsaudenpula" oli, läheskään kaikkiin yksityiskohtiin ei kerennyt kiinnittämään huomiota. Ajattelin jo tuossa välillä, että ensi keväänä voisi pitää näistä välivuoden, mutta nyt kun näitä kuvia ja muuta tässä pyörittää, tuntuu että oli tuo sellainen piristysruiske tähän kevääseen, ettei sitä ehkä enää voi jättää väliin.
  Gitta, toivottavasti sinullekin tulee joskus tilaisuus päästä paikalle!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat! Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kaikkea ihnaa näyttää olleen... Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!