sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tomaatinnuppuja näkyvissä!

Tomaattien nuput ovat kasvaneet siten, että pääsee jo näkemään, että ensimmäisiin kukkaterttuihin on kehittymässä mukava määrä kukkia, ja tämä tietysti vaikuttaa tulevaan tomaattisatoon. Katson tämän pitkälti uuden kasvivalaisimen ansioksi. Taimikasvatusvaiheen valaistus kun vaikuttaa olennaisesti siihen, miten paljon nuppuja ensimmäisiin kukkaterttuihin kehittyy. Tomaatintaimet ovat myös kaikin puolin vankempia kuin mitä minulla on koskaan ollut. 

Paljain silmin nuppujen tarkkaa lukumäärää ei vielä oikein pääse näkemään, mutta valokuvassa nuput ovat jo hyvin laskettavissa! Seuraavaksi odotetaan sitten sitä, milloin nuput aukeavat :) 

Tigerella-tomaatin ensimmäiset herkät kukannuput.
Ja matina-tomaatin. 

3 kommenttia :

  1. Kyllä näyttää hyvälle! Ei ole minulla vielä kukkanuppuja näkyvissä. Tuleekohan tuo kasvilamppu joskus myyntiin johonkin? Sellainen pitäisi saada!

    VastaaPoista
  2. Kyllä valon laadulla ja määrällä tosiaan näyttää olevan iso merkitys taimille, erityisesti tomaatille. Valaisin on jo myynnissä. Yhdessä noista monista valaisinjutuista kerroinkin, mistä lamppua saa, löytyy tästä jutusta: http://parastapuutarhasta.blogspot.fi/2014/02/valoa-taimikansalle.html

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta! Tuollainen on pakko tilata ensi kevättä varten!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!