torstai 24. huhtikuuta 2014

Hyvä tilanne

taimikasvatuksen suhteen, totesin kun huomasin vatiin kylvämieni kesäkukkasekoitusten taimienkin nousseen.

Pienet kukanalut ovat niin hauskan näköisiä. Monista erilaisista, eri näköisistä pikkuversoista voi vain arvailla, millainen kukka mistäkin kehkeytyy. Näyttää olevan ainakin paria tuollaista oikein tukevalehtistä sorttia - kehäkukkia ja tsinnioita? Sitten on sellaista, millä on pitkät ja kapoisat sirkkalehdet, vähän kuin tomaatilla - tuskin kuitenkaan sitä - voisiko olla ruiskaunokkia? Myös muutamaa hentoisempaa laatua löytyy, ne näyttävät vähän rikkaruohonaluilta, toivottavasti ovat kuitenkin jotain muuta. Vielä muutakin varmasti nousee.

Pieniä kesäkukantaimia.

Esikasvatettavista on kylvämättä enää ainoastaan lantut, erinomainen tilanne siis. Lantut esikasvatan siksi, että olen huomannut suoraan maahan kylvetyt pikkutaimet niin suureksi herkuksi kirpoille, että on vaikeaa saada ne selviämään kirppojen hyökkäyksiltä. Esikasvatetut taimet ovat varmempia.

Tomaatteihin on putkahtanut esiin ensimmäiset odotetut nuppuryppäät. Lajikkeista nopeimpana oli tällä kertaa Tigerella ja heti perään Matina sekä keltainen kirsikkatomaatti. Kukannuppujen määristä ei ihan vielä pysty sanomaan, se selviää pian, aika lupaavilta ne kuitenkin näyttävät.

Herkimpiä taimia pitää vielä kuljettaa kasvihuoneesta sisälle suojaan yön viileydeltä.
Taimet siirtyivät kerrosmatkustamiseen, niin niitä sopii maitokärryyn kerralla enemmän.

Styroxiset kala- ym. laatikot ovat käteviä taimille.
Vähemmän arat taimet voi jo jättää niiden suojissa öiksi kasvihuoneeseen.

6 kommenttia :

 1. Styroxlaatikot olisivatkin käteviä, kun niihin saa kannen tiiviisti (jos vain mahtuu). Kivat kuljetuskärryt sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään noista styroxlaatikoista kovasti. Kun vain on riittävän korkea laatikko, niin kansikin menee.
   Ja maitokärryt on tosiaan kivat ja näppärät, joulupukki toi ne lahjaksi jo muutama vuosi sitten. Viisas pukki, kun en ollut edes osannut tuollaisia toivoa :) Kärryt olivat silloin täynnänsä lahjoja perheelle ja nyt ne ovat kovassa käytössä niin polttopuiden kuljetuksessa kuin puutarhassakin.

   Poista
 2. Sulla on muuten tuo varmennetoiminto päällä. Ajattelin vain, että se voi vähän vähentää kommentoijia, kun aina pitää tsiikailla pitkä numerosarja kommentin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä hyvästä huomiosta, enpä ollut tullut ajatelleeksi koko asiaa, enkä tosiaan tiedä, onko tuon päällä olemisella merkitystä? Sitä on jotenkin niin tottunut siihen, että noita varmenteita vähän siellä sun täällä on.
   Voisihan tuon kokeilla poistaa (kun ensin keksii, miten se tehdään ;), yritetään!

   Poista
 3. Purjotko ne tuolla terhakkana kasvaa- ihanat, tarviiko niitä leikata. Mulla lähti vain muutamat kasvuun- sellaista se on, välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on purjoja tuossa takimmaisessa styroxlaatikossa keskellä, niiden sivuilla juurisellereitä. Hitaanpuoleisesti minullakin purjot aina vahvistuvat, nämä on kylvetty jo varsin aikaisin helmikuun puolella. Purjoja ei tarvitse eikä kannata tässä vaiheessa leikellä, antaa kasvaa vain :)
   Sipulit ovat minustakin yllättävän vaikeita, siementen itävyys laskee nopeasti niiden vanhetessa. Minullakaan eivät salottisipulit juuri itäneet, vain muutama hassu sipulinhapsu - niiden siemenet olivatkin vähän vanhempia. Täytynee yrittää laittaa niitä vielä vähän lisää.
   Vielä yksi vinkki, kylvän purjonsiemeniä tosiaan aika tiuhaan. Kun toivon 30-40 purjoa, niin laitan multaan ainakin 100 siementä, sitäkin enemmän, jos siemenet eivät ole aivan uusia.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!