lauantai 12. huhtikuuta 2014

Puutarhailoa :)

Puutarha voi olla...

millintarkka, suurensuuri, pienenpieni, harmoninen, rikkaruohoton, kerroksellinen, rönsyilevä, satoisa, hulvaton, värikäs... Siis lähes mitä vain! Jokaisella meillä on varmasti omanlainen puutarhaideologiamme ja -haaveemme.

Sellainen aikalailla rikkaruohoton olisi kyllä mielestäni kiva, ja satoisa, muuten ei ole niin suurta väliä. Vaikkapa kuninkaalliset muotopuutarhat eivät oikein ole minun makuuni. Ne tuntuvat liiankin mahtipontisilta ja pelkistetyiltä, niistä puuttuu yllätyksellisyyttä. Ehkä tuossa onkin se tärkeä avainsana: yllätyksellisyys! Puutarhassa voi tulla vastaan melkein mitä vain, luovuuden voi päästää rauhassa liikkeelle.

Puutarha ja sen hoitaminen virkistää ja rauhoittaa mieltä monella tapaa. Harva kai kuitenkaan puutarhanhoidosta stressiä saa, vaikka välillä voikin olla aika kiireistä ja paljon hommaa.

Tässä pari puutarhailoista kuvaa Pariisin keväästä, ei tosin tältä keväältä, vaan muutaman vuoden takaa. Kukkakaupan edessä ollut auto oli sisältäkin täynnänsä kasveja :)

Törmäsin hiljattain Taloussanomien nettisivuilla olleeseen juttuun, jonka mukaan erityisesti pienten tavoitteiden saavuttaminen lisää onnellisuutta. Sitähän puutarhanhoito suurelta osin on, paljon pieniä asioita!

Myös studio55:n nettisivuilla on mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten puutarhanhoito lisää hyvinvointia monin eri tavoin.

Mikä sinulle on tärkeää puutarhassa?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!