lauantai 14. maaliskuuta 2015

Mitä puutarhablogeja seurailet?

Kysymys, jota olen silloin tällöin miettinyt: kuinkahan usein muut lukevat eri puutarhablogeja, ja kuinka monta blogia itse kukin seuraa?

Itse huomaan tykästyneeni muutamaan jotenkin "oman tyyliseeni" blogiin, joita tulee luettua säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Tälle lukulistalleni kuuluvat mm. Päärynäpuun varjossa -blogi, Nettimartan pihapiiri ja kasvihormoni-blogi (joka näyttikin juuri tehneen kevätmuuton ;). Myös Tee se itse -ideoita puutarhaan -yhteisblogia, jonne itsekin toisinaan kirjoittelen, tulee luettua säännönmukaisesti.

Nämä blogit ovat alkaneet tuntua jotenkin hyvinkin tutuilta, sitä huomaa välillä ihan odottavansa, milloin Eija, Nettimartta ja Perho Kerttunen seuraavaksi kirjoittavatkaan, ja mitä he ovat taas keksineet. Eikä ikinä osaa etukäteen veikata mikä voisi olla seuraava aihe, tulossa voi olla ihan mitä vain :) Sehän se varmaan onkin tämän koko homman juju, mukavaa odotusta ja jonkinlaista tajunnanlaajennusta...

Näiden lisäksi tulee luettua säännöllisen epäsäännöllisesti vielä muutamaa blogia, kuten Kukkaiselämää ja Garden on my dreams.

Sitten on vielä muutamia muita kuin varsinaisia puutarhablogeja, joilla tulee viihdytettyä itseä satunnaisesti. Näistä suosikeikseni ovat valikoituneet hauska 37800 Pätsiniemi ja ihana Tarja´s Snowland.

Nimistään huolimatta nämä ovat kaikki suomalaisia blogeja. Ulkomaille en ole toistaiseksi blogiluentaa laajentanut, siellähän olisi tarjolla vaikka millä mitalla ihanaa luettavaa ja katseltavaa. Aika ei valitettavasti millään riitä enempien blogien seuraamiseen.

Mikä on sinun suhteesi muiden blogeihin, vierailetko niissä miten usein ja tuleeko sinun seurattua säännöllisesti joitain blogeja, vai käytkö mielummin satunnaisilla vierailuilla eri blogeissa?

13 kommenttia :

  1. Heips, kiva, jos vierailet blogissani. Minäkin käyn säännöllisesti täällä. Viime aikoina en ole silmäongelmieni vuoksi voinut vierailla ja kommentoida blogeissa niin usein, kuin normaalisti tekisin. Talvella tulee seurailtua enemmän sisustusblogeja, mutta keväällä alkaa puutarhablogien suurkulutus ja se jatkuu lumien tuloon asti.

    VastaaPoista
  2. Hei. Mielenkiintoisia pohdintoja. Näin se varmasti on, että tykästyy joihinkin oman tyyppisiin blogeihin, joita sitten enimmäkseen seurailee. On kyllä mielenkiintoista mennä myös uusiin blogeihin, esim. Huiskulan sivuilta löytyy monia uusia. Puutarhaharrastus kiinnostaa, eli blogeja syntyy. Itsekin perustin blogini vasta viime vuoden lopussa.

    Asia, jota olen pohtinut uutena blogilaisena, on että olisiko hyvä olla enemmän yhteydenpitoa puutarhablogilaisten kesken. Esim. miten olisi yhteinen facebook-sivusto? Siellä voisi jakaa ideoita ja ajatuksia ja ilmoitella tapahtumista. Lisäksi siinä voisi olla ostaa/myy -palsta. Miltä tällainen vaikuttaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ehdotus, Anneli! Itsekin aloin tässä aamulla haaveilemaan puutarhamatkoista, miksei vaikka bloggariporukoilla! Voisi olla antoisaa kerätä vaikka bussillinen bloggareita ja lähteä kiertelemään erilaisia puutarhoja...

      Poista
  3. Kiitos, muruseni! Sinä kuulut minun seuraamiini elämänmakuisiin blogeihin. Pysytään porukoissa...

    VastaaPoista
  4. Olen keräänyt oman blogini reunaan läjän blogiosoitteita. Siitä on kiva piipahtaa aina muihin blogeihin kun näkyy että uusia postauksia on tullut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on Maria upeita kuvia ja muutoinkin mukava blogi, lisäsin sen juuri blogiluettelooni!

      Poista
  5. Kiitoksia hyvistä ja kivoista kommenteistanne! Noita hyviä blogiluetteloita löytyy tosiaan monesta paikasta. Itse tulen usein kurkanneeksi blogilistan kautta päivittyneitä blogeja samalla kun teen itse sinne päivityksen.

    VastaaPoista
  6. Itse luen säännöllisesti varmaan noin kymmentä blogia, joihin yritän myös keritä kommentoimaankin. Saaripalsta ja Marian koti ja puutarha on ehkä mielestäni ihan parhaimpia. Tykkään kovasti myös Kahelinkulmasta. Jos blogi käy liian kaupalliseksi ja täyttyy mainoksista, mielenkiintoni lopahtaa nopeasti. Ja tässä elämän vaiheessa en sitten millään enää jaksa lukea vauva-arjesta kun omat on saanut jo vähän isommiksi;D
    Se minua kyllä vähän hirvittää kun tuntuu koko ajan löytyvän lisää kivoja blogeja, miten ihmeessä ajan saisi riittämään niiden kaikkien lukemiseen??!

    VastaaPoista
  7. Monia, monia puutarhablogeja tulee seurattua ja tykkään kyllä aika paljon kommentoidakin, kun kouluhommeleilta vaan ehdin! Tykkään käydä myös vastavierailulla, jos omaan blogiini on käyty kommentoimassa!

    Matkan varrella olen törmännyt myös bloggaajiin jotka käyvät jättämässä viestin: 'jos tulet seuraajaksi minun blogiin, voin minäkin seurata sinun blogia', ei kiitos sanon minä heille, seuraaminen pitää olla vapaaehtoista!

    Minnan kanssa olen samoilla linjoilla, että paljon olis kivoja blogeja, mistä vaan aika kaikkien seuraamiseen! Mutta sen sanon, että samanhenkiset ihmiset ovat tämän bloggaamisen suola :-D

    VastaaPoista
  8. Monia blogeja tulee seurattua, talvella tiiviimmin ja kesällä harvemmin.

    VastaaPoista
  9. Moikka!
    Kevätmuutto on tehty, pölyjä pyyhitään vielä paikasta jos toisestakin. Nimenkin vaihdoin blogialias Perho Kerttusesta Sini K:ksi oikean nimeni perusteella. Huh, on tässä muutosta, vaikka ei nyt niin suuresti kuitenkaan, samat postauksethan tuolla uudessa osoitteessakin jatkuvat (kasvihormoni.fi).

    Kyllä blogimaailmasta löytää ne oman henkiset, ne jotenkin pomppaavat itselle esiin (kuten vaikka tämä sinun blogisi). Hyvä esimerkki on kaksi minun seuraamani ruotsalaista blogia, Almbacken ja Goda stunder tokiga ideer, josta pitää välillä ihan katsoa, että kumpaa blogia luen... Molemmat ovat niin omanlaisiani, tavalla tai toisella. Muutenkin pidän monesta ruotsalaisesta blogista, niissä on enemmän minun väripensseliä käytössä kuin monessa suomalaisessa blogissa. Olen analysoinut, että kyse lienee noista väreistä, joita rakastan. Kurkkaa vaikka Cattis och Eiras trägård design -blogi, voiko olla värikkäämpää pelkistystä?

    Katsoin blogilistaani Bloglovinista ja huomasin, että siellä on jotakuinkin sata puutarhablogia. Oho. Suosikkejani, siis niitä, joita käyn katsomassa aina, kun huomaan uuden postauksen, on kuitenkin onneksi vähemmän. Konnadonnan kotona on pihan upeuden vuoksi ehdottomasti-listallani, samoin Aamu omenatarhassa. Palava rakkaus, pikkusydän -blogi kuuluu myös suosikkeihini, vaikka en niinkään piittaa pitjän muotipostauksista, vaikka niissäkin on mukana kaipaamani yhteiskunnallinen kantaaottavuus. Blogin kesäiset pihapostaukset ovat kuitenkin ihania!

    Yksi sympaattisimmista bloggareista on mielestäni Kanelia ja kardemummaa -blogin Maria, aurinkoinen ja ihana aina. Kivisen Vilman kivipiha kiinnostaa myös.

    Oh, kyllä blogeilu on ihana asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Sini ;) (tuntuupa hassulta opetella uuteen...) kiitos pitkästä ja kivasta kommentistasi, kiva kuulla kuulumisiasi! Ja kiitos myös mukavista vinkeistä, etenkin noista ruotsalaisista, he jos ketkä taitavat hommat tyylillä. Jotta jos jonnekin suuntaan tätä blogiluentaa laajentaa, niin sinne. Hyvää keväänjatkoa uusiin kuvioihisi!

      Poista
  10. Satunnaisesti muiden blogeja, lähinnä puutarha- reissu- tai remonttiblogeja. Mikä vaihe on milloinkin menossa. Nyt etsinkin kevätmieltä ja inspiraatioita muista puutarhablogeista! Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!