lauantai 3. kesäkuuta 2017

Minun pikku silmäteräni :)

Niin pieniä ja vaatimattoman näköisiä, mutta silti niin kovin tärkeitä :) Odotan näiden pikkutaimien varttumista suurella innolla.

Näistä pitäisi tuleman kauniin oransseja unikoita. Kuten nämä taimetkin, sellaisia aika pieniä ja yksinkertaisia, mutta juuri vaatimattomuudessaan kauniita.

Näiden siemenilläkin on vähän erikoinen alkuperä. Nämä kukat tyrmäsivät minut kauneudellaan Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa viime kesänä, missä niitä kasvoi ympäriinsä siellä täällä, villinä ja vapaina.

Osa kukista oli sopivasti siemenvaiheessa, ja niinpä nappasin talteen muutaman siemenkodan. Nyt olen innoissani, että siemenet ovat itäneet, ja taimet varttuneet jo tämän verran.

Istutin muutaman taimen keittiöpuutarhaan valkosipulien naapuriin, ja muutaman tuollaiseen keltaiseksi maalaamaani entiseen kattilaan. Ne saivat kaverikseen matalan auringonkukan. Luulisi näyttävän mukavilta tuossa sitten aikanaan kukkiessaan. Muutama taimi vielä odottaa lopullista sijoituspaikkaansa.

Onko sinulla kasvamassa jotain kasvia, joka on sinulle jostain syystä erityisen tärkeä?

10 kommenttia :

 1. Olen useasti yrittänyt kylvää ihan tavallista siperianunikkoa (oransseja, keltaisia ja valkoisia), mutta onnistumatta. Jostain syystä ne eivät minun pihallani halua kasvaa.
  Toivottavasti saat ihanan pehkon oransseja unikonkukkia kattilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, näin toivotaan! Oletkohan koskaan kokeillut pioniunikoita? Ihastuin niiden upeaan kukintaan ja myös niiden helppouteen viime kesänä.
   Minulla ne viihtyivät erinomaisesti mitä erilaisemmilla kasvupaikoilla, mm. varjoisalla kasvihuoneen pohjoisreunalla, missä katolta valuva sadevesi vielä huuhtoo kukkapenkkiä mielestäni liiankin kanssa. Osoittautuivat siis varsin vaatimattomattomiksi. Ehkä kannattaisi kokeilla, jos et ole niitä vielä yrittänyt.

   Poista
 2. Ihanaa vihreää. Minä en ole saanut unikoita kasvamaan. Meillä on kyllä puolivarjoinen piha ja unikot viihtyvät auringon lämmössä-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten edellä Riitalle, ehdottaisin sinullekin pioniunikoita, jos vielä haluaisit kokeilla unikoita, etkä ole niitä vielä testannut. Mm. tässä olen kirjoittanut niistä: http://parastapuutarhasta.blogspot.fi/2017/04/pioniunikoita-nakyvissa.html

   Poista
 3. Mukavaa, kun taimetuksesi onnistui. Pidän puista, kaikki puut kelpaavat, nyt odotan Türin kukkamarkkinoilta ostamani pienen kuusenkäppyrän kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seon hyvä, että myös puiden ystäviä löytyy :) Toivotaan, että Türin-kuusi menestyy!

   Poista
 4. Kiitos aivan hurmaavasta kirjapalkinnosta. Eilen hain postista ja yllätyin, miten isokokoinen ja laaja kirja onkaan. Onpa lapsenlapseni Mimosa onnessaan tuosta. Hän kasvattaa täällä pihassamme herneitä, papuja, tilliä, salaattia, pensasmustikoita, vadelmia, viinimarjoja.... Hän on aivan innoissaan kasvun ihmeestä ja minä salaa vaihdan nuukahtaneet uusiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä linkki.
   http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2017/06/upea-voitto.html

   Poista
 5. Unikon taimet ne ovat aina aika rääpäleitä. Mutta kukat ovat niin ihania.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!