lauantai 7. tammikuuta 2017

Erilainen uusivuosi

Vietimme tällä kertaa uudenvuoden vähän uudenlaisissa ympyröissä - naapurissa Tallinnan puolella. Etukäteen pikkuisen jännitti mitähän tuleman pitää, onkohan siellä kovinkin villi meno.

Varmuuden vuoksi varasin majoituksemmekin kilometrin verran vanhankaupungin ulkopuolelta, jottemme olisi aivan pahimman juhlinnan keskellä. Toinen syy oli se, että aivan keskustan majoitushinnoissa tuntui olevan aika posketon uudenvuodenlisä.

Vanhankaupungin muurien tornit oli puettu ihanaan jouluasuun. Tykkäsin :)
Vaan mitä vielä, kaikki etukäteishuolehtimiseni oli vallan turhaa. Kaikkialla oli mukavan rauhallista, niin laivalla kuin itse kaupungissakin.

Emme tosin jääneet odottamaan vuoden vaihtumista aivan keskustan humuun, vaan ihailimme ilotulitusta majapaikkamme ikkunasta, minne se näkyi vallan hyvin. Onneksi ikkuna sattui olemaan juuri keskustan suuntaan.

Samalla pääsimme mukavasti osallisiksi Vapaudenaukiolla järjestetystä keskiyön ulkoilmakonsertista - musiikki kuului mainiosti majapaikkaamme asti. Varsinkin kun avasi ikkunan ulos, mikä oli täysin mahdollista ulkolämpötilan ollessa reilusti plussan puolella.

Tallinnan-matkaan kuuluu aina hyvinsyöminen. Nyt en onnistunut millään löytämään etukäteen erilaisiin ruokarajoitteisiimme sopivia ravintoloita. Niinpä kävelimme vain Vanhankaupugin kaduilta sisään pariin eri paikkaan - toiseen aattona ja toiseen uudenvuodenpäivänä.

Molemmat ravintolat, Tre kronor sekä uutukainen Kvartal, olivat tosi positiivisia yllätyksiä. Nautimme mm. ankanrintaa ja muita herkkuja.

Yllättävä plussa oli myös se, että majapaikkamme sattuikin sijaitsemaan aivan Tallinnan keskustorin, Keskturgin, vieressä.

Tori on yksi lempipaikkojani Tallinnassa iloisenkirjavine säilykepurkkirivistöineen, valtavine hapankaalipäniköineen ja monenlaisine muine elintarvikkeineen ja erilaisine tavaroineen. Sen eksoottisessa tunnelmassa voisi vaellella vaikka kuinka pitkään. Harmi kyllä valokuvaus on torilla kielletty.

Tällä kertaa huomasin torin laidalla myös runsaan näköisen siemenkaupan, joka ei nyt kuitenkaan ollut auki, kenties uudenvuoden johdosta. Tuonne pitää siis päästä uudelleen :)

Uudenvuodenpäivänä suuntasimme kaupungin ulkopuolelle Keila-Joan upealle vesiputoukselle, minne onnistuimme seikkailemaan vajaan tunnin matkan aivan tavallisilla paikallisbusseilla.

Keila-Joan putoukset, Tallinnasta 25 kilometriä länteen.
Aattona taas painuimme Vanhassakaupungissa maan alle Bastionin tunneleihin opastetulle kierrokselle. Molemmat olivat, kumpikin omalla laillaan, hyvin vaikuttavia kokemuksia.
Tallinnan ruokakaupoista löytyy paljon sellaista,
mitä ei täälläpäin kaupoissa näy!

Tallinnasta tarttuu aina mukaan myös ruokatuliaisia - jotain sellaista, mitä meiltä Suomesta ei ainakaan kovin helpolla löydä.

Tällä kertaa Intia-teemaista; paneer-juustoa ja linssijauhoista tehtyä ohutta Pappadums-leipää. Näistä valmistui kotona herkullinen Palak paneer - kasviscurry.
Currya, kurkumaa, korianteria... kun on oikeat ainekset,
syntyy maukas intialainen Palak paneer helposti kotonakin.
Uusivuosi Tallinnassa oli kaikkineen niin mukava kokemus, että sitä voisi harkita toistekin.

Oikein mainiota alkanutta vuotta kaikille lukijoille!

6 kommenttia :

 1. Tallinnassa on aina kiva käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Neili! Kaunis keskiaikainen kaupunki on niin mukavan erilainen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Näin on! Ja mitä enemmän siellä käy, sitä enemmän löytyy aina vain uusia, mielenkiintoisia paikkoja, joihin tutustua :)

   Poista
 3. Tallinna on ihana paikka. Viime vuonna siemenkauppa ei ollut auki vielä tammikuun alussa, vaikka arkipäivä olikin. Talvilomalla, helmikuussa, se oli jo auki ja ostoksia tuli tehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kauppa on tuttu sinulle :) Eipä tullut mieleen katsoa, josko siellä olisi vaikka ollut joku lappu aukioloajoista. Ei muuta kuin odottamaan seuraavaa reissua!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!