torstai 19. helmikuuta 2015

Puutarhamessut mielessäin...

Huomasin seikkalevani netissä syvällä tulevien puutarhamessujen pauloissa. Oli ihanaa haaveilla erilaisista, toinen toistaan vehreämmistä tapahtumista - minne kaikkialle sitä olisikaan mahdollista mennä käymään?

Aloin siinä ihmettelemään, mitenkäs olinkaan tullut päätyneeksi tuonne tapahtumatarjonnan pariin? Ai niin, luin ensin hesarin sivuilta hauskan jutun uudesta kasvista; tomaatin ja perunan yhdistelmästä! Siis kasvi, joka tuottaa versoillaan tomaatteja ja juuristossa perunoita. Sukulaiskasveja kun ovat, niin tämä on täysin mahdollista.

Jutussa kerrottiin, kuinka suomalainen puutarha-alan yritys oli äkännyt tämän uutuuskasvin hollantilaisilla puutarhamessuilla - ja sitä kautta päädyin tutkailemaan tulevaa messutarjontaa niin meillä kuin muuallakin.

Ulkomailla näyttäisi olevan tarjolla mitä houkuttelevampia tapahtumia, voi kun joskus olisi tilaisuus seikkailla vaikka useammille ulkomaisille puutarhamessuille. Sillä täytyy sanoa, harmi kyllä, kotimaiset messut ovat aika usein olleet minulle jonkinasteinen pettymys.

Itse odottaisin puutarhamessuilta ennen muuta tunnelmaa - erilaisten ihanien kasvien, asetelmien, rakenteiden ja uusien ideoiden runsautta, elämyksiä ja nautintoja kaikille aisteille. Tuoksuja, kaunista katseltavaa, vähän hypisteltävää, jotain pientä tekemistä, ehkä maisteltavaakin.

Monesti messuista on kuitenkin jäänyt vähän valju olo. Ainakin isoimmista tapahtumista, pienet voivat olla kotoisampia. Kaupallisuus työntyy messuilla monesti läpi liiankin kanssa, tuotteet on räiskitty esille sen kummemmin vaivaa näkemättä ja asiaa miettimättä. Ja tuotteitaan puoliväkisin tyrkyttävät myyjät vielä täydentävät tunnelman.

Vaan onkohan ruoho vihreämpää aidan toisella puolen? Tänä keväänä olen menossa ensimmäistä kertaa messuilemaan länsinaapuriimme Nordiska Trädgårdar -tapahtumaan. Kovasti innoissani odotan messumatkaa, odotukset ovat kieltämättä aika korkealla, luotan niin ruotsalaisten tyylitajuun :)


Sarin puutarhat -blogissa on jälleen kattava lista tulevista messutapahtumista, neljättäkymmenettä tapahtumaa näyttää jo olevan tulossa!

Odotatko sinä kevään messutapahtumia?


7 kommenttia :

 1. Messuille en mene, mutta muuten en millään jaksaisi odottaa tulevaa kevättä ja kesää. Olisi niin paljon kaikenlaista tehtävää.

  VastaaPoista
 2. Olen liian laiska lähtemään messuille. Jämähdän koko kesäksi omalle pihalle. Onneksi voin katsella messuhuumaa teidän blogeissa, kuvin ja sanoin. :)

  VastaaPoista
 3. Nordiska Trädgårdar-messut kiinnostaisivat kovasti. Olen kuullut niistä paljon hyvää. Olisi kiva kuulla sitten kokemuksistasi sieltä! Joillakin messuilla olen käynyt, mutta kuten sanoit kaupallisuus paistaa läpi ja myös se, että aika vaatimaton on monesti se puutarhaosuus/tarjonta.

  Mulla on muuten blogissani juttua zetas- myymälästä Tukholmassa, kannattaa kurkistaa on hieno paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä toki mielelläni kerron, kun olen käynyt. Pitää yrittää ottaa ahkerasti kuvia :) Kiitos tuosta myymälävinkistä, enpä ole aiemmin kuullut, täytyy kurkata!

   Poista
 4. Vilma ja Nettimartta, enpä ole itsekään ainakaan aiemmin ollut mikään suuri messufriikki. Pikkuisen tämä bloggaaminenkin näyttää nyt kuitenkin kasvattaneen innostusta niitä kohtaan :)

  VastaaPoista
 5. Vähän sama fiilis on jäänyt puutarhamessuilta. Liikaa oheisjuttuja, joilla ei ole mitään tekemistä puutarhan kanssa. Olisi ihanaa joskus käydä ulkomaisilla messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva kuulla, että on muitakin samanmielisiä, joskus olen miettinyt, olenko yksin näiden vähän kriittisten mielipiteideni kanssa :) Blogeissa ja muualla kun yleensä näkee lähinnä innostunutta messuhehkutusta. Hyödyntäisivätpä joskus asiakkaita, vaikka meiltä bloggareita jo messujen suunnittelussa!
   Tosi mielenkiintoista nähdä, osaavatko tämän paremmin tuolla naapurimaassa, ainakin upeita kuvia olen aiemmin nähnyt tuolta Tukholman messuilta.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!