Se on monikäyttöistä, hyvää, erittäin yksinkertaista ja helppoa valmistaa. Pestoon saa kätevästi käytettyä mahdolliset ylimääräiset yrtit.
Erilaiset pestot sopivat äärimmäisen helpoksi ja herkulliseksi pastakastikkeeksi. Niitä voi käyttää myös leivän päällä, uusien perunoiden kera sekä kalan, lihan ja erilaisten kasvisten kanssa. Ai miten odotankaan nyt kesän ensimmäisiä uusia perunoita sekä kesäkurpitsaa kera peston!
Ihanan aromikas tillipesto odottaa kaveriksi uusia perunoita. Tytär käyttää tätä kylmäsavulohipizzaan 😊 |
Pestoa voi tehdä perinteisen basilikan lisäksi mainosti esimerkiksi nyt juuri parhaimmillaan olevista nokkosista sekä tillistä, persiljasta tai vaikkapa lipstikasta - tai näiden yhdistelmästä.
Pestoon tulee yrtin tai yrttien lisäksi hyvää ruokaöljyä, parmesaniraastetta, valkosipulia, vähän sitruunamehua, ripaus suolaa sekä lisäksi esimerkiksi pinjan- tai auringonkukansiemeniä taikka cashewpähkinöitä. Itse suosin auringonkukansiementen ja cashewpähkinöiden seosta, paahdan siemenet yleensä kevyesti pannulla ennen käyttöä.
Netistä löytyy runsaasti tarkempia ohjeita.
Monitoimikoneessa hienonnettu pesto. |
Kaikki ainekset laitetaan monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimeen ja surautetaan tasaiseksi.
Nokkospesto on myös namia 😊 |
Pesto säilyy jääkaapissa viikon verran, jos ei purkki tyhjene jo aiemmin 😊 Pestoa voi myös pakastaa.
#pesto #yrtti #yrttipesto #tilli #tillipesto #nokkospesto #itsetehty #itse #tehty #nokkonen #lipstikka #vinkki #ruokavinkki
Tykkään pestosta, mutta en ole ikinä sitä itse tehnyt! Pitääpä kokeilla:)
VastaaPoistaKiva vinkki. Meillä syödään pestoa tosi paljon, mutta jostain syystä ei olla kokeiltu muita kuin perusbasilikaversiota, vaikka sekin tehdään itse.
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan, kun jo entuudestaan tuttu juttu. Erilaisista raaka-aineista saa mukavasti vaihtelua. Kaikki, joilla on maistanut erilaisia pestoja, ovat tykänneet kovasti.
Poista