Päätin kokeilla siivujen jauhamista hienommaksi rouheeksi tai jauheeksi monitoimikoneen leikkuuterällä, jos niistä näin tulisi vähän monikäyttöisempää.
Pieniminen onnistui hyvin, jätin kurpitsat tuollaiseksi rouheen/jauheen välimuodoksi. Mietin siinä samalla, että minkähänlainen määrä tuoretta kesäkurpitsaa tuossa pienessä purkillisessa rouhetta mahtaa olla, on meinaan aika tujua tavaraa. Vaikea arvioida, mutta varmaan aika runsaanpuoleisesti.
Testasin rouhetta ensinnä lihapullamassaan. Se toimi siinä oikein hyvin, antaen lihapulliin mukavaa makua ja toimien pieninä, väriä antavina "sattumina". Käytän muuten tyttäreni vinkistä lihapullamassassa nesteenä piimää ja korppujauhojen sijaan kaurahiutaleita. Molemmat tuovat pulliin mukavaa, täyteläistä makua.
Herkullisen rapeapintaisia kasviskroketteja. |
Samalla lailla voisi rouhia vaikka vanhat kuivatut sienet, jos sellaisia on sattunut jäämään. Sekin rouhe sopisi sitten moneen paikkaan - vaikka noihin kroketteihinkin :)
Enpä ole koskaan kuullutkaan, että kesäkurpitsaa voisi kuivata. Täytyy kokeilla, jos tänä vuonna sattuisi tulemaan satoa.
VastaaPoistaIhana idea. En ole ikinä kuullutkaan.
VastaaPoistaKokeilin tosiaan itse viime kesänä ekaa kertaa tätä kuivamista, eipä ole tullut minullekaan aiemmin mieleen. Kesäkurpitsaa kun tulee parhaimmillaan paljon, ja sitä on vähän vaikea säilöä, niin tämä on yksi mahdollinen tapa, kannattaa kokeilla.
VastaaPoistaNyttemmin olen miettinyt, että myös butternut-kurpitsan kuivaamista olisi kiva kokeilla. Vaikkakin sehän tosiaan säilyy loistavasti muutoinkin, ihan sellaisenaan huoneenlämmössä. Mutta voisi maistua mukavalta kuivattuna.
Erinomainen rouhe käyttää mihin vain!
VastaaPoistaLempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!