sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Pihan raivaus alkuun

Aurinkoinen pääsiäinen innosti pihahommiin, vielä kun apuvoimana oli tytär avokkinsa kanssa. Homma sujui porukalla mukavasti, ja on kiva, kun näin pienissä puitteissa saa melko nopeasti aikaan oikeasti näkyvää 😊

Kerroin aiemmin, kuinka pienen pihamme lähes täytti suuri, kaksikerroksisen talon kattoon asti ulottuva vaahtera.

Alkuperäinen ajatukseni oli, että vaahtera pois. Nyt kun ryhdyimme hommaan, ajatukseni kuitenkin hieman muuttui.

Piha on suoraan etelään, ja mietin sitä, miten kuuma se tulee kesällä olemaan. Vaahtera tarjoaisi suojaa ja varjoa. Niinpä teimme ainakin alkuun kompromissiratkaisun. Poistimme valtaosan vaahteran sivuhaaroista, mutta jätimme vielä kaksi korkeaa päähaaraa.

Tuli myös mieleen, että karsittuihin oksantynkiin voisi olla hauska ripustaa amppeleita... 😊

Tässä vielä lähtötilanteesta joulukuun puolivälissä otettu kuva.

Jännä nähdä, miltä tilanne kesällä näyttää, ja selviääkö vaahtera tästä rankasta karsinnasta. Jos ei, niin sitten lopputulos on selkeä. Mielenkiinnolla nyt odotan, miten harvennetun puun latvus kesällä toimii, varjostaako sopivasti vai kuinka.

Samaan syssyyn karsin vähän muutakin, lumen alta paljastunutta kasvillisuutta.

Isoja hortensioita näyttäisi olevan kolme. Niistä yksi saanee lopulta jäädä. Pihan takaosassa on jotain pensasta, olettaisin sireeniä, sekin harveni reippaasti.

Kokonaan lähdön tulevat saamaan kotkansiipi-saniaiset, jotka kasvavat terassiseinämää vasten. Olen niihin aika kyllästynyt katseltuani niitä vuosikymmeniä edellisessä kodissamme. Ovat myös vähän turhan innokkaita leviämään.

Lopuksi vielä pesin terassin.

Terassin aitaa vasten nojailee muutamia harjateräksenpätkiä, jotka nappasin mukaan vanhalta asunnoltamme. Saa nähdä, mitä niistä syntyy 😊
Pienestä pihasta, olisiko tuo 5x5 metriä, kertyi tässä vaiheessa pari suurta peräkärryllistä oksia kuskattavaksi pois. Näistä kuormista ei harmi kyllä tullut otettua kuvia.

Aiemmin jo revin kokonaan pois taloa verhonneen villiviinin, siitäkin kertyi melkoinen kasa.

Nyt odotellaan kevään etenemistä ja seuraavia vaiheita. Aloin jo visioida paikkaa kesäkurpitsoille, kurkuille, köynnöspavuille... 😊 Pienenpieni kasvihuone on vielä harkinnassa.

#rivitalo #pienipiha #piha #terassi

4 kommenttia :

  1. Siellä on laitettu tuulemaan. Varmaan järkevää katsoa miten vaahtera varjostaa, sitäkin tarvitaan. Kuulostaa hyvälle poistaa saniaiset, laita jotain uutta kivaa tilalle. Erilainen kesä tulossa uudessa paikassa😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain Maatuska, se on aina hauska huomata, miten alkuperäiset suunnitelmat voi muuttua, kun tekee hitaasti ja rauhallisesti, tilannetta tarkkaillen.
      Itse asiassa samaa on käynyt tämän uuden asunnonkin kanssa. Minulla oli alunperin monta ajatusta huonekalujen paikoista ja muista, ja nyt ne ovat vaihtaneet lähes täysin paikkaansa 😊 Miespuoleisille sietämätöntä hommaa 😊 Siitä tulikin mieleen, että voisin niistäkin jossain kohtaa jotakin kertoilla.

      Poista
  2. Jos asuisit lähempänä tulisin kerjäämään omenapuunoksia.
    Värjään kesäisin villalankoja, ja omenapuun kuoresta tulee ihanaa keltaista väriä villalankaan ja villiviinistä olen saanut kauniin punertavan ruskeaa.

    VastaaPoista
  3. On varmasti ihanaa, kun voi alkaa kasvattamaan omia vihanneksia ja muita. Meilläkin on pieni piha, ja raivaustyöt täytyisi tehdä. Saa sillä myös siten lisää tilaa. Vaihtolava täytyisi hankkia ensin pihalle, että saa kaiken roskan kerralla pois. https://www.okpalvelut.fi/vaihtolavat

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!